Educatia financiara in scoala continua
educatie financiaraeducatie antreprenorialaeducatie
Raiffeisen Bank si Junior Achievement Romania continua programul de educatie financiara in scoli, oferindu-le elevilor o experienta completa de invatare.
In anul scolar 2017-2018, peste 5.500 de elevi din clasele 0 - IV au inteles importanta economisirii si, sub indrumarea a 231 de profesori si consultanti voluntari
Raiffeisen Bank, au simulat tranzactii bancare, au analizat si prioritizat optiuni de cumparare, au experimentat statutul de antreprenor si au luat decizii privind investitiile financiare.
Un studiu comparativ arata ca participarea constanta in acest program, pe durata claselor primare, ii ajuta pe elevi sa stabileasca mai usor diferenta dintre nevoi si dorinte, sa explice notiunea de profit si care sunt principalele beneficii ale utilizarii cardului, ca instrument de plata.
In paralel, pentru elevii de liceu, s-a desfasurat a opta editie a programului ABCdar bancar, dezvoltat, anul acesta, si in format digital.
Prin intermediul platformei JA Inspire, liceenii au avut acces la module interactive, in format digital, care faciliteaza invatarea, atat in clasa, cat si in afara ei, utilizand orice dispozitiv conectat la internet.
In cadrul platformei, elevii pot accesa continuturi video si teme de documentare, pot simula economii si dobanzi si pot raspunde la quiz-uri, fie prin alegerea raspunsului din mai multe variante (prin drag and drop), fie prin completarea unui raspuns scurt.
De asemenea, Raiffeisen Bank si JA Romania au desfasurat competitia „Sustin educatia financiara in comunitatea mea”, adresata institutiilor de invatamant, cu scopul de a incuraja includerea educatiei financiare, ca disciplina optionala in cat mai multe scoli.
Liceul castigator, Colegiul National de Informatica din Piatra-Neamt, a obtinut o finantare destinata modernizarii scolii, in valoare de 1.500 de euro.
Alte doua licee, clasate pe locurile II si III - Colegiul Economic Delta Dunarii din Tulcea si Colegiul Economic din Ramnicu Valcea - au obtinut finantari de 1.000, respectiv 500 de euro.
Prin intermediul programului ABCdar bancar, peste 5.000 de elevi din 111 licee au parcurs cursul digital, 61% dintre acestia afirmand ca sunt interesati, in primul rand, sa-si dezvolte abilitatile de realizare a unui buget si de gestionare a cheltuielilor.
Din 2010, peste 40.000 de elevi au beneficiat de programele de educatie financiara dezvoltate de JA Romania, in parteneriat cu Raiffeisen Bank.
Sursa foto: pexels.com