Daca modul in care va arata businessul tau, calitatea produselor si atractivitatea serviciilor oferite depind doar de tine, pentru finantarea care sa iti dea siguranta necesara ai nevoie de sprijin. In cele de mai jos facem o trecere in revista a deciziilor care vor te ajuta sa treci mai departe de planuri.
De multe ori, cel mai bun imbold de a-ti deschide propria afacere este chiar entuziasmul tau. Daca vrei sa gasesti cel mai potrivit obiect de activitate, nu trebuie decat sa te uiti cu atentie la skill-urile tale. Ai putea avea sansa de a transforma chiar un hobby intr-un business daca iti iei in serios pasiunea si daca iei alaturi de tine specialisti in acelasi domeniu. Daca simti ca ai un nivel de competenta competitiv, in raport cu industria in care vrei sa intri, ai putea sa dai o sansa instinctului tau.
Daca si rezervele financiare ar fi pe masura pasiunii pentru business, totul s-ar rezolva de la sine, nu-i asa? Din fericire, ai posibilitatea de a accesa un grant de investitie pentru IMM, in cazul in care ai un proiect pentru Masura 3, conform OUG 130. Ai acces la un capital cuprins intre 50.000 si 200.000 de euro, pentru extinderea capacitatilor de productie existente, realizarea de unitati noi ale capacitatilor de productie sau reabilitarea/modernizarea unitatilor de productie. Cu un maximum de 12 luni de implementare, va trebui sa iti pregatesti temeinic cercetarea de piata, iar pentru obtinerea grantului este necesara o contributie proprie de minimum 15% din valoarea proiectului. Pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, nivelul minim este de 30%.
Este vital ca elementele de identificare ale firmei tale sa fie usor de recunoscut si chiar sa devina inconfundabile odata cu trecerea timpului. De la numele pe care il alegi pentru companie, pana la logoul ce apare pe sediu, pe masinile de serviciu, pe produse si pe formulare, totul trebuie sa arate impecabil si sa transmita profesionalism. Desigur, imaginea reflectata in piata trebuie sa se regaseasca in calitatea oferita clientilor.
Este un trusim sa spui ca prezenta online a unei companii este pur si simplu obligatorie, asa ca este indicat sa te concentrezi pe uneltele potrivite in acest sens. Ai nevoie de un site actual, cu un aspect modern, prin care navigarea sa se faca usor si pe care sa se gaseasca un continut relevant, in care sa se regaseasca principalele cuvinte-cheie de care depinde businessul tau. Nu in ultimul rand, este foarte important sa ai o prezenta constanta in canalele de Social Media a caror audienta sa se regaseasca in targetul tau.
La fel ca o persoana individuala, si cele juridice trebuie sa isi construiasca un sistem de relatii de calitate, atat cu antreprenori cunoscuti si apreciati in nisa lor, cat si cu experti in arii conexe. Fie ca alegi evenimente clasice sau preferi sa stabilesti o conexiune online, networking-ul este cea mai buna cale prin care serviciile tale sa fie recomandate, iar numarul parteneriatelor sa creasca.
Ponturile de mai sus te vor ajuta sa intocmesti o harta a succesului afacerii tale. Cu deciziile corecte, dar mai ales cu o solutie de finantare adoptata nevoilor tale, cu siguranta iti vei atinge obiectivul.
Credit foto: Shutterstock
Ultimele NOUTATI
Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025