Consiliul ASF se lauda ca are sprijinul angajatilor pentru transformarea institutiei
asfsondajangajatisprijinmisu negritoiu
In urma unui sondaj anonim facut de Departamentul Comunicare al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) in randul salariatilor, dupa intalnirea cu Consiliul ASF din 7 mai, la Parlamentul Romaniei, peste 90% dintre respondenti sustin expres obiectivele de transformare ale institutiei.
La sondaj au participat peste 400 de persoane, din care 120 au dat raspunsuri si au facut comentarii.
In cadrul intalnirii, presedintele ASF, Misu Negritoiu, a prezentat obiectivele ASF in baza Ordonantei 93/2012 si a mandatului primit cu ocazia investiturii de catre Parlamentul Romaniei si a dezbaterilor din comisiile reunite ale Parlamentului.
Misiunea ASF prevede cresterea increderii consumatorilor si investitorilor in pietele financiare si in autoritatea de supraveghere, eficientizarea proceselor si procedurilor, incepand cu plata daunelor, rezolvarea reclamatiilor si protectia consumatorilor, dar si intarirea autoritatii de supraveghere si control.
"Ma bucur ca mesajele noastre legate de dezvoltarea in cadrul ASF a unei culturi de management bazata pe leadership, competenta si performanta sunt sprijinite de colegii din ASF si contez pe suportul lor pentru o transformare institutionala profunda", a declarat Negritoiu.
Din cei 520 de angajati care au participat la evenimentul organizat, pe 7 mai, la Palatul Parlamentului, 120 au completat chestionarul - feedback distribuit prin intermediul platformei Intranet, ceea ce inseamna, din punct de vedere statistic, esantion reprezentativ la nivelul ASF.
Sondajul a aratat ca 12,5% dintre respondenti se tem ca procesul de evaluare si de selectie a personalului ASF nu va fi unul corect, bazat pe competente profesionale.
De asemenea, 7,5% nu sunt de acord cu schimbarea programului de lucru si renuntarea la vinerea ca zi scurta.
15% dintre respondenti cred ca este foarte important sa se realizeze o reorganizare a personalului, astfel incat activitatea ASF sa se desfasoare in conditii optime.
Cei mai multi angajati au facut referire la existenta unui numar mult prea mare de posturi fara atributii reale, foarte bine remunerate si la o lipsa acuta de personal in anumite directii, precum supravegherea si controlul.
10,8% dintre angajati sunt de parere ca ASF trebuie sa puna mai mult accent pe dezvoltarea personalului prin efectuarea de cursuri de perfectionare.
Totodata, angajatii au semnalat existenta unei birocratii excesive in interiorul ASF si lipsa unei infrastructuri IT adecvate.
Intrebati de ce vor sa lucreze la ASF, 30,8% dintre respondenti au motivat alegerea prin faptul ca au activat, mare parte din cariere, in pietele financiare non-bancare.
In acelasi timp, 21,7% dintre respondenti considera ca este o provocare profesionala, iar 18,3% considera ca principala motivatie profesionala este apartenenta la echipa ce va chimba imaginea ASF.