Clientii Bancii Transilvania, luati din somn cu un mesaj neplacut de la banca: ce nu mai ai voie sa faci, daca ai card sau cont deschis
atacuri phishingatacuri ciberneticebanca transilvania
Intregul sistem bancar autohton este supus unui val de atacuri cibernetice, motiv pentru care bancherii locali prefera sa adopte masuri de precautie, decat sa se trezeasca intr-o situatie delicata.
Asa a procedat si Banca Transilvania, de curand. Institutia si-a instiintat clientii cu privire la faptul ca plafoneaza temporar platile instant pe care le pot face, din cauza atacurilor de phishing.
"In ultima perioada, au crescut tot mai mult atacurile de phishing in Romania. Se intampla in toata Europa, nu doar la noi si sunt diverse – de la conturi false pe retele de socializare, la email-uri, sms-uri sau chiar fake news care incurajeaza aceste initiative. Metoda pe care o vedem cel mai des, in ultima perioada, este instalarea unor programe de Remote Access, de exemplu Any Desk”, transmite
Banca Transilvania, in mesajul adresat clientilor.
Iata cum arata acum plafonarile:
-7.500 lei/ operatiune pentru platile in lei
-3.000 EUR / operatiune pentru platile in euro
Ce sunt atacurile phishing
Atacurile de tip phishing reprezinta una dintre cele mai frecvente si periculoase amenintari cibernetice cu care se confrunta utilizatorii de internet in ziua de azi. Termenul „phishing” provine de la cuvantul englezesc „fishing” (pescuit), sugerand ideea de pescuit de informatii confidentiale si sensibile. Aceste atacuri implica utilizarea unor metode ingenioase de manipulare si inselaciune pentru a obtine acces la date personale, financiare sau confidentiale ale utilizatorilor.
Atacurile phishing pot fi efectuate printr-o varietate de mijloace, inclusiv e-mailuri, mesaje text, apeluri telefonice sau chiar mesaje pe retelele de socializare. In mod tipic, atacatorii se prezinta sub falsa identitate, de obicei sub forma unor organizatii sau institutii de incredere, cum ar fi banci, companii de telecomunicatii, furnizori de servicii de e-mail sau retele de socializare.
Foto: bancatransilvania.ro