Ce poti face intr-o asemenea perioada pentru a o depasi cu bine? Cum poti evita scaderea afacerii, gandindu-te chiar la dezvoltarea acesteia?
Solutii sunt – se stie ca si in perioadele de criza exista o serie de companii care reusesc isi creasca afacerile. Aceste solutii implica multa munca, dar si creativitate, dorinta de reinventare si gasirea unor variante de multe ori out of the box.
Totul incepe insa cu o baza solida. Suntem parte a unei societati si depindem – atat individual, cat si prin afacerile noastre – de cei din jurul nostru pentru a progresa. In cazul unui business, cei din jur inseamna atat clientii nostri, cat si partenerii de afaceri – cei cu care avem incheiat un parteneriat, dar si furnizorii, subcontractorii, colaboratorii, celelalte firme cu care interactionam.
In aceasta perioada, avem nevoie mai mult ca oricand informatii actualizate privind comportamentul de plata al partenerilor. Cunoscandu-l, vei putea sa iei masurile adecvate si decizii informate in legatura cu business-ul tau. Vei minimiza in acest fel expunerea organizatiei la riscuri financiare, legale sau operationale.
Care sunt datele financiare importante, pe care ar trebui sa le cunosti in legatura cu partenerii tai?
Vei intelege tendinta evolutiei unei companii analizandu-i indicatorii financiari esentiali. De exemplu, indicatorii de lichiditate te vor ajuta sa intelegi care este capacitatea partenerilor tai de a-si plati datoriile pe termen scurt. Compania analizata va utiliza creantele, stocurile sau depozitele bancare in acest scop. Cand studiezi raportul, arunca o privire asupra lichiditatii curente (cel mai utilizat dintre indicatori), dar si asupra lichiditatii operationale, a celei imediate sau a lichiditatii de numerar.
Indicatorii de profitabilitate te vor ajuta sa intelegi cat de eficient isi utilizeaza compania resursele pentru a fi profitabila. Alti indicatori financiari importanti sunt cei de solvabilitate, care indica ce capacitate are compania de a-si acoperi datoriile pe termen lung si dobanzile.
Alte date financiare ale firmelor partenere important de analizat sunt bilantul contabil sau contul de profit si pierdere. Datele cu privire la datoriile unei firme la bugetul de stat sau prezenta acesteia in Centrala Incidentelor de Plati te vor ajuta, de asemenea, sa intelegi mai bine care este riscul de neincasare asociat unei firme partenere.
Cu rapoartele InfoQuick ai acces simplu si rapid la datele financiare ale partenerilor tai
Verifica datele financiare ale firmelor partenere – fie ca vorbim despre clienti, parteneri sau furnizori, cu ajutorul rapoartelor InfoQuick.
Vei primi un raport complex, care te va ajuta sa intelegi care sunt riscurile ca partenerii tai sa intre in incapacitate de plata. Daca este cazul, vei putea adopta din timp masuri de precautie, pentru ca afacerea ta sa nu aiba de suferit. Ai in acest fel mai multa incredere in succesul pe termen lung al colaborarilor incheiate.
Pentru a primi un raport gratuit cu date despre firma ta sau despre o companie cu care colaborezi, iti poti face un cont pe site-ul InfoQuick.ro.
Ultimele NOUTATI
Dieta minimalista: cum sa mananci sanatos cu buget redus
Cum sa asortezi un lant din aur cu alte bijuterii de lux: secrete de stil pentru barbati
ANAF-ul a inceput sa taxeze averile nejustificate. Un roman nu a putut sa spuna de unde are 3,4 milioane lei
Partenerii nostri
Norme SSM pentru vizitatorii unei companii - ce demersuri vor face angajatorii?
Deducerea personala in 2025 - nivelul acesteia creste ca urmare a majorarii salariului minim
Suspendarea activitatii unei firme: Aspecte cheie de retinut
Tezaur 2025: Prima editie a programului debuteaza pe 13 ianuarie cu dobanzi de pana la 7,8% pe an
Este legal sa-ti fie fotografiat buletinul de catre politistii locali? Iata ce spune legea!
Acte necesare schimbare buletin
Sfaturi de baza pentru persoanele care vor sa deschida o afacere
Te-ar putea interesa si