Creditul imobiliar: conditiile cerute de banci dintr-o "ocheada".
Ratele nu pot depasi 40% din veniturile dvs.
Veniturile ramase trebuie sa fie rezonabile.
Situatia dvs. profesionala trebuie sa fie stabila (contractele nedeterminate sunt mai mult decat binevenite).
Finantele personale trebuie sa fie bine gestionate (fara descoperiri de cont sau incidente de plata).
Nu cheltuiti toti banii pe credit (pastrati economii reziduale).
Verificati fezabilitatea financiara a proiectului dvs. inainte de a incepe, consultand banca sau un broker de credit.
Regula de aur a creditului ipotecar ? Bancile cauta sa reduca riscul de incapacitate de plata. Cu alte cuvinte, imprumuta doar persoanelor capabile sa plateasca datoriile. Pentru a va asigura seriozitatea, capacitatea de a va indeplini angajamentele, acestea se bazeaza pe o serie intreaga de criterii: venituri, situatie profesionala si financiara sau chiar cadrul legal al proiectului dvs. de constructie.
Gradul de indatorare. Acesta este criteriul de baza. Cu aceasta, nu puteti sa va indatorati la mai mult de o treime din veniturile dvs. Bancile pot chiar sa depaseasca acest 40% atata timp cat sunt indeplinite celelalte criterii bancare.
Bancile calculeaza gradul de indatorare luand in considerare celelalte credite (in special imprumuturile de consum) si anumite cheltuieli ireductibile, precum pensia alimentara. Daca ati castiga 3.600 lei net pe luna si aceste taxe se calculeaza pentru 600 lei pe luna, regula de 40% va fi calculata la 3.000 lei.
Veniturile ramase. Aceasta este suma cu care ati ramas dupa ce a fost platita rata. Trebuie sa aveti mijloacele de a da inapoi banii, in acelasi timp va intretineti familia si fara a risca sa intrati in incapacitate de plata. Daca bancile considera ca nu v-a ramas suficient cat sa va intretineti, va vor refuza cererea. Luati in calcul 1.500 lei pe luna pentru un cuplu plus 500 lei per copil aflat in intretinere (unele banci percep mai mult, altele mai putin).
Finantele personale. Pentru a linisti bancile cu privire la capacitatea dvs. de a da inapoi banii, trebuie sa le demonstrati ca va gestionati bine conturile si finantele personale atunci cand solicitati unul din creditele cu aprobare imediata. Bancile examineaza ultimele trei extrase bancare pentru a verifica daca sunt bine gestionate conturile dvs., daca imprumuturile nu sunt prea numeroase, daca cel care solicita creditul arata ca stie sa economiseasca.
Situatia profesionala. Intotdeauna in logica lor de reducere a riscurilor de neplata, bancile ii favorizeaza pe cei care au o situatie profesionala stabila, adica un contract de munca pe o perioada nedeterminata.
Comportamente riscante. Conturile suprasolicitate in mod regulat, incidentele de neplata si notificarile catre detinatorii tertilor sunt penalizatoare in special. Amintiti-va: bancile, prin examinarea extraselor de cont, va vor cunoaste obiceiurile si natura cheltuielilor. Nu le veti putea ascunde nimic!
Durata creditului si suma veniturilor dvs. sunt cele doua criterii de baza care pot influenta hotarator valoarea lunara a ratei. Cu alte cuvinte, gandindu-ne la ce salariu trebuie sa ai pentru un imprumut de 40000 euro si cumuland cu ce am aflat pana acum, incercati sa faceti un calcul simplu pe baza informatiilor de mai sus sau apelati la un soft care va calcula exact ce rata va permiteti.
Ultimele NOUTATI
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
UniCredit si Alpha Bank isi unesc retelele de ATM: aceleasi comisioane pentru toti clientii
Cea mai rapida reteta de cozonaci! Ingredientele pentru 2 cozonaci mari si modul de pregatire pas cu pas
Masa de Paste, pe buget! Romanii sunt cu ochii dupa reduceri si au inceput sa aplice strategii de economisire. Tin de bani, ca sunt vremuri grele!
Top idei de afaceri care pot fi deschise in Romania cu 100.000 de euro
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
UniCredit si Alpha Bank isi unesc retelele de ATM: aceleasi comisioane pentru toti clientii
Cea mai rapida reteta de cozonaci! Ingredientele pentru 2 cozonaci mari si modul de pregatire pas cu pas