Caietul de sarcini pentru intermedierea listarii CE Oltenia costa 8.000 de euro
privatizare ce olteniacaiet de sarcini ce olteniabvb
Companiile interesate de intermedierea ofertei publice primare a Complexului Energetic Oltenia si de admiterea la tranzactionare a actiunilor acestei societati in sisteme de tranzactionare administrate de Bursa de Valori Bucuresti pot depune oferte pana pe 15 aprilie, potrivit anuntului, publicat in presa interna si internationala de Ministerul Economiei.
Pot depune oferte societati de servicii de investitii financiare, institutii de credit si/sau alte entitati de natura echivalenta acestora.
CE Oltenia intentioneaza lansarea unei oferte reprezentand 12% din capitalul social existent al societatii anterior majorarii capitalului social, la care se adauga actiunile ramase nesubscrise ca urmare a exercitarii dreptului de preferinta acordat actionarilor privati existenti.
Capitalul social se va majora cu un pachet de actiuni nou emise reprezentand 15,29% din capitalul social existent, din care un pachet de actiuni reprezentand 3,29% va fi oferit spre subscriere in cadrul dreptului de preferinta al societatii Fondul Proprietatea (FP) pentru asigurarea cotei de participatie detinuta anterior majorarii capitalului social.
Actiunile ramase nesubscrise urmare a exercitarii dreptului de preferinta acordat FP vor fi oferite impreuna cu pachetul de actiuni nou emise de 12% in cadrul proiectului.
Intermediarul ofertei publice primare va fi selectat pe baza de licitatie tinandu-se seama de criterii de calitate si cost ale serviciilor.
Intermediarii pot participa la licitatie, in mod individual sau in asociere, iar pretul caietului de sarcini este de 8.000 de euro (sau echivalentul in lei sau, dupa caz, dolari calculat la cursul de schimb BNR din ziua platii), la care se adauga TVA.
Participantii la licitatie trebuie sa depuna o garantie de participare in valoare de 30.000 euro sau echivalentul acestei sume in lei sau, dupa caz, in dolari, calculat la cursul BNR din ziua emiterii scrisorii de garantie bancara.
CE Oltenia a fost infiintat in baza H.G. nr. 1024/2011 prin fuziunea prin contopire a Societatii Comerciale Complexul Energetic Craiova S.A., Societatii Comerciale Complexul Energetic Rovinari S.A., Societatii Comerciale Complexul Energetic Turceni S.A. si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia S.A.
Actionarul majoritar este statul roman, prin Ministerului Economiei, care detine 77,17% din capitalul social.
Actionar semnificativ este si Fondul Proprietatea, cu o 21,53%. CE Oltenia a raportat o cifra de afaceri de peste 2,23 miliarde de lei pentru anul trecut si un profit operational de aproape 681,5 milioane de lei.