Bitcoin - un pariu de 100.000 de dolari pana la finele lui 2021
bitcoincriptomonedemonede virtuale
Bitcoin a atins marti o noua valoare record - 62.741 de dolari pe unitate. Desi este pragul maxim atins vreodata de celebra criptomoneda, expertii se asteapta ca anul 2021 sa duca Bitcoin dincolo de 100.000 de dolari pe unitate, iar in urmatorii cinci ani am putea asista la o crestere si mai spectaculoasa, pentru ca Bitcoin ar putea atinge pragul de un milion de dolari pe unitate.
Fondatorii Bitcoin Romania, o platforma de tranzactionare de criptomonede lansata in aprilie 2014, estimeaza ca, pana la finele lui 2021 un Bitcoin ar putea valora 100.000 de dolari. In urmatorii cinci ani, criptomoneda s-ar putea aprecia la un milion de dolari pe unitate, sunt de parere fratii Constantin si George Rotariu.
“Succesul Bitcoin este determinat de un mix de factori. Tot mai multe companii folosesc Bitcoin: PayPal, Tesla si Rakuten sunt doar cateva dintre companiile care accepta criptomonedele ca solutie de plata. Astfel de companii ajuta domeniul sa avanseze.
De asemenea, analistii financiari au trecut de la o atitudine negativa la una optimista, iar investitori institutionali precum Square sau MicroStrategy au investit masiv in Bitcoin. Toti acesti factori contribuie la cresterea Bitcoin. Este precum un bulgare de zapada care devine tot mai mare”, a explicat Constantin Rotariu.
Cu aceasta ocazie, Bitcoin Romania anunta extinderea retelei de ATM-uri crypto de la 50 in prezent la 300 la finalul anului, precum si lansarea unui program pilot dedicat ONG-urilor, prin care acestea din urma isi pot genera in perioada pandemiei un venit lunar prin operarea unui ATM.
Dupa ce Elon Musk a investit 1,5 miliarde de dolari in Bitcoin, orice persoana poate fi tentata de o astfel de mutare. Nu ar fi, insa, una inspirata, spune Nouriel Roubini, economistul recunoscut pentru prezicerea crizei financiare din 2008.
”Elon Musk cu Tesla si Michael Saylor de la MicroStrategy ar putea paria masiv pe Bitcoin, dar asta nu inseamna ca trebuie sa o faci si tu”, atrage atentia Roubini.
Roubini este de parere ca valoarea fundamentala a Bitcoin este zero. In fapt, ar fi chiar negativa, spune economistul, ''daca s-ar aplica o taxa de poluare in conditiile in care productia de Bitcoin consuma cantitati imense de energie si polueaza masiv''.
"Bula se va sparge pana la urma'', sustine economistul.