Bancile taie dobanzile. Record minim pentru dobanzile fixe la credite
dobanzicreditarebancidobanda fixa
Bancile prezente pe piata din Romania vor sa stimuleze creditarea si taie dobanzile fixe.
Avem unele dintre cele mai mici valori ale dobanzilor fixe din ultimii ani, in pofida faptului ca dobanzile variabile, atat cele influentate de IRCC, cat si cele de ROBOR, au crescut semnificativ in ultimele luni.
Acum pare a fi momentul ideal sa obtii un credit cu dobanda fixa, care sa-ti confere stabilitate si predictibilitate.
O analiza recent realizata de compania de brokeraj bancar AVBS Credit arata ca bancile vin acum cu un adevarat record pentru ultimul an - cea mai mica dobanda fixa pe 3 ani si este de doar 5,89%.
"Piata creditelor a luat o intorsatura favorabila pentru romani, intr-adevar, mai multe banci din Romania au adoptat in ultima perioada o diminuare considerabila a dobanzilor fixe la creditele ipotecare noi de achizitie imobile, dar si la creditele ipotecare de refinantare a acelor credite scumpe, contractate in trecut pe dobanda variabila mare sau pe dobanda fixa mare. La momentul de fata, sectorul bancar vine cu cea mai mica dobanda fixa pe 3 ani si este de doar 5,89%. Aceasta valoare este un record, cea mai mica din ultimul an”, a explicat Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.
Acesta a mai adaugat: "In momentul in care bancile diminueaza dobanzile, in special pe cele fixe care au devenit cele mai vanate dobanzi, apar urmatoarele situatii: achizitionarea locuintelor nu mai este doar un vis – in momentul in care dobanda este mica, oamenii pot din nou sa acceseze creditele dorite, gradul de indatorare nu mai este o problema si pot accesa sume ale creditelor suficient de mari incat sa-si cumpere imobilele dorite; aglomerarea bancilor – oamenii aplica in numar mare atat pentru credite ipotecare noi, cat si pentru credite ipotecare de refinantare, asadar timpul de asteptare pentru contractarea unui credit poate creste. Fiecare minut conteaza atunci cand doresti sa obtii cel mai ieftin credit ipotecar al momentului, asadar decizia trebuie luata inainte ca procesatorii dosarelor de credite sa devina supraaglomerati".
Foto: manager.ro