Bancile din Romania, fortate prin lege sa nu-ti mai ia comisioane: fiecare roman va avea un cont bancar pentru care nu va plati niciun leu
comisioane bancarebancicont bancar
O lege noua schimba situatia pe piata bancara romaneasca, intr-un moment delicat, in care bancile sunt puse intr-o lumina negativa pe fondul comisioanelor percepute clientilor si al faptului ca in foarte multe situatii oamenii nu au de ales si sunt nevoiti sa lucreze cu si prin banci, pentru operatiunile financiare de care au nevoie.
Ei bine, conform unei noi legi care tocmai a primit unda verde de la Camera Deputatilor, for decizional in acest caz, se pare ca fiecare roman va avea dreptul la un cont bancar liber de comisioane.
Lege noua pentru conturile bancare. Fara comisioane
Cu alte cuvinte, chiar daca cetateanul detine mai multe conturi, pe unul dintre ele va fi scutit de comisioanele aferente. Din fericire, cei mai multi romani au un singur cont bancar, acolo unde li se vireaza pensia sau salariul, asa ca acesti oameni pot spune ca au scapat definitiv de comisioane, ei nemaifiind nevoiti sa achite bancii niciun leu pentru serviciile prestate. De exemplu, poate disparea acel "comision pentru administrarea contului" care uneori ajunge la cateva zeci de lei lunar, o suma consistenta pentru un pensionar sau salariat obisnuit care munceste pe 2.000 - 2.500 de lei lunar.
Foarte important de mentionat este ca respectivul cont bancar va fi scutit si de comisioanele percepute pentru retragerea de numerar, o activitate inca foarte des intalnita la romani, adepti ai banilor lichizi.
Singura situatie in care pe acel cont se vor achita comisioane este aceea in care beneficiarul alege sa plateasca cu cardul pentru jocurile de noroc. In acest caz, scutirea de comisioane pica si omul trebuie sa achite pe respectivele tranzactii sumele de bani care se impun.
Propunerea legislativa a fost initiata de PSD-istul Radu Oprea si de catre liberalul George Cristian Tuta.
Pentru a intra in vigoare au mai ramas doar cateva formalitati. Proiectul trebuie sa mearga spre promulgare la presedintele Kalus Iohannis, iar apoi sa fie publicat in Monitorul Oficial al Romaniei. Cu alte cuvinte, e doar o chestiune de timp scurt pana cand aceasta noua lege va incepe sa-si faca simtite efectele pe piata bancara romaneasca si e de asteptat sa fie salutata cu entuziasm de sute de mii de romani ce au conturi la banci.
Foto: freepik.com