Bancile continua sa inoveze: transferuri doar cu numarul de telefon in loc de IBAN catre orice banca din Romania
transfer bani telefontransfer bancar telefonmobile banking cec
In plina pandemie, nu numai ca bancile au mizat tot mai mult pe online, dar continua sa simplifice cat mai mult operatiunile curente. Desi este banca de stat, CEC Bank a devenit prima institutie din tara care le ofera clientilor transferuri catre orice alta banca din Romania folosind numarul de telefon ca alias, in locul IBAN-ului indiferent de banca destinatarului, chiar si pentru conturile in banci neinrolate in serviciul AliasPay, lansat recent de Transfond.
Prin aplicatia de Mobile Banking a CEC Bank, clientii pot face astfel de transferuri.
Functionalitatea de transfer de bani pe baza numarului de telefon este o dezvoltare proprie a bancii, care a apelat la Asseco SEE, furnizor de servicii de dezvoltare IT cu care banca lucreaza in zona serviciilor la distanta.
Transferurile se pot face atat intrabancar cat si interbancar, si functioneaza pentru orice beneficiar cu cont bancar in Romania.
Pentru a face o plata catre un numar de telefon, utilizatorul selecteaza in aplicatia de Mobile Banking optiunea Trimite bani din meniul Trimite/Cere bani, alege numarul beneficiarului din agenda sau il introduce manual, completeaza suma si descrierea tranzactiei.
Beneficiarul va primi un SMS prin care i se solicita sa confirme tranzactia, prin selectarea/introducerea IBAN-ului, a numelui si a sumei.
Serviciul functioneaza si in sens invers: cu optiunea Cere bani, clientii bancii pot solicita transferuri de la alte persoane care au conturi la CEC Bank, iar confirmarea tranzactiilor se face tot printr-un flux initiat prin SMS.
Pentru transferurile prin functiile Trimite bani si Cere bani, nu se percep comisioane suplimentare, iar clientii beneficiaza pe Mobile Banking de reducerea de 60% fata de comisioanele standard aferente tranzactiilor prin conturi.
Aplicatia de Mobile Banking a CEC Bank a inregistrat o dublare a numarului de utilizatori si o crestere de peste 110% a numarului de tranzactii in 2020.