Banca Transilvania da lovitura pe piata. Va prelua inca o banca
banca transilvaniaidea bank
Consiliul Concurentei a anuntat ca analizeaza cea mai recenta tranzactie a Bancii Transilvania. Mai exact, e vorba despre tranzactia prin care Banca Transilvania S.A. intentioneaza sa preia Idea Bank S.A. si, indirect, Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN S.A. si Idea Broker de Asigurare S.R.L.
"In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiunea trebuie autorizata de Consiliul Concurentei. Ca urmare, autoritatea de concurenta va evalua tranzactia in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege", a anuntat Consiliul Concurentei.
Banca Transilvania S.A. este principala societate a Grupului Financiar
Banca Transilvania care furnizeaza o gama larga de servicii financiare in Romania, precum: servicii bancare, servicii de investitii, servicii de administrare a portofoliilor si leasing.
Idea Bank S.A., Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN S.A. si Idea Broker de Asigurare S.R.L. fac parte din Grupul Idea in Romania.
Idea Bank S.A. ofera servicii financiar-bancare, Idea Investment S.A. ofera servicii de consultanta financiara pentru companiile din grupul Idea, in timp ce Idea Leasing IFN S.A. furnizeaza servicii de leasing financiar si credite destinate persoanelor juridice, iar Idea Broker de Asigurare S.R.L. intermediaza produse de asigurare.
Alte noutati de la Banca Transilvania
Va amintim ca, de curand, Banca Transilvania a anuntat o premiera pe piata bancara romaneasca.
Banca Transilvania are de acum inainte in portofoliu carduri prietenoase cu mediul, realizate din plastic reciclat si elemente biodegradabile.
"Primul card din Romania prietenos cu mediul este cardul de debit Visa Classic, emis de BT si produs de IDEMIA", au transmis reprezentantii Bancii Transilvania.
Banca si-a propus ca pana in 2022 toate cardurile nou emise sa fie eco-friendly.
De asemenea, pana in 2025, aproape intregul portofoliu de carduri BT va fi din plastic reciclat si elemente biodegradabile.
“Ne bucuram sa marcam o noua premiera pe piata. Prin transformarea cardurilor intr-o versiune prietenoasa cu mediul contribuim la reducerea impactului negativ asupra acestuia. Infrastructura si obiceiurile de plata nu permit deocamdata sa avem doar carduri digitale, insa ne bucuram sa avem la Banca Transilvania suportul fizic intr-o forma eco-friendly, in perioada de tranzitie spre un mediu 100% digital. Este un pas esential pentru noi, ca lider al pietei cardurilor, in sustinerea implementarii economiei circulare, pornind de la cel mai mare portofoliu de carduri, Visa Classic”, declara Oana Ilas. Director Executiv Retail Products Management & Development, Banca Transilvania.
>>> Rate mai mici la banci. Cum reusesc tot mai multi romani sa castige bataliile cu bancile si IFN-urile