Banca Nationala organizeaza la Constanta seminarii pentru mediul academic, in cadrul proiectului educational Academica BNR
educatie financiaraseminarii bnracademica bnr
Intre 8-30 mai 2019, Banca Nationala a Romaniei organizeaza in parteneriat cu Universitatea "Ovidius", Universitatea Maritima si Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta doua module a cate patru seminarii dedicate reprezentantilor mediului academic, in cadrul proiectului educational "Academica BNR".
Seminariile sunt adresate cadrelor didactice, doctoranzilor si masteranzilor universitatilor. Primul modul, format din patru seminarii, se adreseaza non-economistilor si se desfasoara la sediul Sucursalei Regionale Constata a BNR, incepand de miercuri, 8 mai 2019, ora 11.00.
Urmatoarele evenimente vor fi organizate sub forma unor sesiuni de prezentari si dezbateri, in care specialisti din domeniul financiar-bancar (experti din BNR si cadre didactice universitare) vor discuta teme generale de interes referitoare la actualitatea economica si financiara, trecerea la moneda euro, precum si aspecte fundamentale legate de rolul si functiile bancii centrale, instrumente de plata, curs valutar, supraveghere si reglementare bancara.
Un alt modul de patru seminarii este dedicat economistilor si sunt organizate in parteneriat cu Universitatea "Ovidius".
Lucrarile primului seminar vor fi deschise joi, 9 mai 2019, ora 10.00, la sediul Sucursalei Regionale Constanta a BNR, in prezenta lui Agnes Nagy, membru CA al BNR si a altor oficiali ai BNR, urmand ca celelalte trei seminarii sa se desfasoare la sediul Universitatii "Ovidius", Sala Senatului, Campus UOC, Corp A, etajul I, Aleea Universitatii nr. 1.
Proiectul permite participantilor sa se adreseze direct specialistilor BNR, intr-un cadru formal, in vederea schimbului de bune practici in domeniul financiar bancar.
Temele abordate trateaza subiecte de natura economica si financiara, clarificari conceptuale ale fenomenelor bancare contemporane, precum si corelarea programelor sistemului universitar economic cu cerintele actuale de pe piata muncii, printr-un dialog direct cu cadrele didactice din universitate.