Atentie! Castig scutit de impozit! Statul se imprumuta de la cetatenii sai. Obligatiuni Centenar cu dobanda de 5% pentru populatie
scutire impozitetitluri de stat centenarobligatiuni populatietitluri de stat populatie
Ministerul Finantelor Publice lanseaza prima emisiune de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur - editia CENTENAR, cu valoare de 1 leu, dobanda de 5% si scadenta la cinci ani, destinate exclusiv populatiei.
Titlurile pot fi cumparate de catre persoanele fizice rezidente care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii, iar veniturile obtinute sunt neimpozabile.
Titlurile de stat pot fi cumparate prin urmatoarele canale de distributie:
- in perioada 15 iunie - 6 iulie 2018, de la unitatile operative ale Trezoreriei Statului unde au domiciliul fiscal;
- in perioada 15 iunie - 5 iulie 2018, prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana, din mediul urban;
- in perioada 15 iunie - 4 iulie 2018, prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana, din mediul rural.
Un investitor poate efectua, in cadrul perioadei de subscriere, una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni, dar valoarea maxima cumulata a acestora nu poate depasi plafonul valoric de 100.000 de lei, pentru subscrierile realizate intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului, respectiv de 100.000 de lei, pentru subscrierile realizate prin subunitatile postale din reteaua Companiei Nationale Posta Romana S.A.
Titlurile de stat sunt in forma dematerializata, nu pot fi rascumparate inainte de scadenta, sunt netransferabile si nu se tranzactioneaza. Dobanda este anuala, platibila la termenele din prospectul de emisiune.
In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale ce atesta calitatea de mostenitori.
"Emisiunea de titluri de stat Centenar pune in prim plan investitorul roman si ii asigura o dobanda neimpozabila mai buna decat cele oferite la depozitele bancare. Statul garanteaza 100% sumele depuse, dobanzile aferente si este corect sa plateasca pentru titlurile de stat destinate populatiei la fel cum plateste si pentru cele destinate pietei financiare", a precizat Eugen Teodorovici, ministrul finantelor publice.
Emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua si in lunile urmatoare, posibil cu alte maturitati care urmeaza a fi stabilite in functie de evaluarea interesului pentru aceasta prima emisiune, pana la consumarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde de lei.