Asociatia Analistilor Financiar Bancari din Romania are un nou Consiliul Director
conducere aafbrdaniela ropotaiancu gudaadrian codirlasu
Asociatia Analistilor Financiar Bancari din Romania a ales un nou Consiliul Director cu un mandat de doi ani in perioada 2020-2022. Noul consiliu este condus de Daniela Ropota, cu peste 15 ani de activitate in sectorul financiar, respectiv in analiza de investitii, administrare de risc si consultanta financiara.
Pana acum, Daniela Ropota a detinut functia de vicepresedinte al Asociatiei Analistilor Financiar Bancari din Romania (AAFBR). Vicepresedinti ai AAFBR sunt Iancu Guda, Adrian Codirlasu, Ana Maria Patru si Alexandru Florin Duna.
AAFBR reuneste peste 100 de membri cu un nivel inalt de pregatire si experienta profesionala in banci, fonduri de pensii si investitii, societati de intermediere la bursa, societati de asigurari sau leasing si companii de consultanta.
AAFBR a marcat, in 2018, aniversarea a 10 de activitate prin elaborarea unui material amplu care a surprins evolutia economiei romanesti din ultimii zece ani, precum si perspectivele acesteia, prin analiza principalelor provocari si oportunitati.
AAFBR sprijina diverse proiecte de educatie financiara in parteneriat cu EFFAS (The European Federation of Financial Analysts Societies), o federatie cu peste 50 de ani de activitate care cuprinde 15 de societati nationale cu profil financiar din Europa, si cu ACIIA (Association of Certified International Investment Analysts), o organizatie cu 20 de ani de activitate formata din 23 de asociatii nationale, reprezentand in total peste 60.000 de analisti financiari, manageri de portofoliu si profesionisti in investitii la nivel international.
Pe plan intern, AAFBR a dezvoltat un parteneriat cu Institutul Bancar Roman (IBR) pentru organizarea de cursuri pentru programul CEFA (Certified European Financial Analyst), in urma caruia 12 absolventi din Romania s-au alaturat celor 15.000 profesionisti la nivel european.
In urmatori doi ani, AAFBR isi propune sa dezvolte paleta de cursuri si certificari pentru a oferi diversitate in pregatirea financiara la toate nivelurile.
Un alt obiectiv este oferirea de analize pertinente in sectorul financiar-bancar, prin intermediul conferintelor si buletinului Asociatiei (publicat de trei ori pe an), unde lideri ai bancilor, fondurilor de investitii, burselor si societatilor de asigurari relateaza despre provocarile intampinate si asteptarile lor cu privire la segmentele in care activeaza.
"In continuare, ne dorim sa crestem comunicarea in cadrul Asociatiei pentru a crea mediul propice dezvoltarii de idei si pentru a spori gradul de implicare al membrilor in proiectele demarate.
Prin expertiza acumulata de membrii Asociatiei in diverse segmente ale domeniului financiar, AAFBR va putea sa ofere in continuare suport pentru o intelegere mai buna a evolutiei economice si a aspectelor financiare, ceea ce va contribui la cresterea sanatatii economice spre beneficiul societatii in ansamblu", a declarat Daniela Ropota.
Foto: pexels.com