Revolut se bucura de un succes de proportii in tara noastra, Romania fiind a doua tara din intreaga lume din punct de vedere al numarului de utilizatori ai serviciului. Nu sunt deloc putini romanii care si-au deschis insa un cont Revolut crezand faptul ca ANAF nu poate avea acces la aceste conturi. Astfel, banii din conturile Revolut nu ar mai putea fi urmariti si nu s-ar mai putea pune popriri pe ei. In realitate insa, lucrurile se dovedesc a fi putin mai complicate!
Lansat in urma cu aproape opt ani, Revolut s-a prezentat initial ca fiind un serviciu care faciliteaza transferul rapid de fonduri in baza unui numar de telefon. Neavand practic legatura cu conturile deschise la o banca traditionala, Revolut a reusit astfel sa atraga un numar foarte mare de utilizatori in primii ani de la infiintare.
Lucrurile s-au schimbat incepand din 2018, atunci cand cei de la Revolut si-au anuntat intentia de a deveni o banca traditionala. La acea vreme, Revolut a primit licenta bancara in Lituania, utilizatorii serviciului migrand incetul cu incetul catre ceea ce avea sa devina o banca traditionala.
Despre miturile legate de Revolut a vorbit recent si Lucian Heius, seful ANAF: ”Este o legenda care spune ca, vezi Doamne, daca ai bani pe carduri emise de Revolut nu poti sa fii urmarit de ANAF sau ele nu intra in sistemul general de plati. Ele intra in sistemul general de plati si ele pot fi monitorizate atunci cand exista riscul de frauda sau evaziune fiscala”.
Totodata, seful ANAF a precizat cat se poate de clar ca “Revolut este o banca care se supune regulilor bancare”. In plus, Heius a mai tinut sa mentioneze ca cei de la Revolut au colaborat de fiecare data cand autoritatile au solicitat anumite informatii necesare in vederea clarificarii unor suspiciuni de evaziune fiscala: “ANAF colaboreaza cu Revolut, toate sumele din conturile utilizatorilor sunt monitorizate”.
Sursa foto: Revolut
Ultimele NOUTATI
Se amana unele amenzi pentru RO e-Transport, pana la finalul anului - vezi lista amenzilor de care scapa transportatorii
Patronii romani fac afaceri dupa ureche. Doar 2 din 10 antreprenori romani au cultura antreprenoriala solida!
Studiu: Utilizarea AI la locul de munca creeaza riscuri complexe pentru organizatii
Plus Auto Marketplace redefineste increderea in achizitiile auto: selectie riguroasa, atat pentru masinile noi, cat si pentru cele rulate
Marturii din mijlocul penei de curent din Peninsula Iberica. Cum am trecut prin BLACKOUT
Partenerii nostri
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Efectuarea orelor suplimentare - procedura si explicatiile specialistilor
Munca in folosul comunitatii, prestata de catre un salariat. Cum va fi figura in pontaj?
e-Transport: Amenzile pentru lipsa monitorizarii GPS au fost amanate pana la 31 decembrie 2025
Digitalizarea in HoReCa: de la hartii la softuri inteligente
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Organizarea eficienta a documentelor in mediul juridic modern
Te-ar putea interesa si