Angajatii uneia dintre cele mai mari banci din Romania, in culmea fericirii: cum sunt lasati sa munceasca, mai nou
angajatibancisectorul bancarangajati in banciprogram flexibilmunca hibrid
Criza sanitara pandemica si digitalizarea au permis companiilor si institutiilor din diverse domenii sa schimbe modul de lucru al angajatilor, deschizand perspectivele unui program cat mai flexibil si care sa permita personalului sa delimiteze cat mai bine viata personala de cea profesionala.
In cadrul uneia dintre cele mai mari banci din Romania, angajatii tocmai au primit vestea mult asteptata: programul de lucru se flexibilizeaza.
Astfel, ING Bank Romania implementeaza un program pilot de lucru pentru angajatii din sediul central al bancii, in perioada 1 aprilie – 30 iunie. Timp de trei luni, 300 de angajati din cei 2.300 au optat pentru noi moduri de organizare a orelor de lucru si, pe langa programul clasic de lucru, acestia pot alege dintre:
-
Program de lucru de 9 ore / zi cu o jumatate de zi libera saptamanal;
-
Program de lucru de 9 ore / zi cu o zi libera la 2 saptamani.
Desi angajatii pot lega aceste zile sau jumatati de zi de weekenduri, aceasta nu este o conditie. Angajatii ING pot alege oricare dintre zilele saptamanii, in functie de preferintele lor sau tipul de activitate al echipei din care fac parte, astfel incat sa asigure continuitatea muncii.
"Pentru ca o cultura de flexibilitate sa poata inflori, trebuie sa existe o baza corect sedimentata si un teren pregatit inainte, din mai multe perspective. Trebuie ca infrastructura sa ne permita si sa faciliteze colaborarea, ca mentalitatea sa fie una deschisa, sa existe curaj de a experimenta cu noi formate si incredere ca fiecare stie ce are de facut si face acel lucru. Cei doi ani de pandemie au pregatit terenul pentru un astfel de proiect pilot si suntem curiosi sa vedem rezultatele in vara, impactul pe care l-a avut si daca este fezabil sa il extindem", declara Richard de Graaf, Director de HR ING Bank Romania.
"In modul de lucru hybrid putem admite ca atat lucrul de acasa, cat si cel de la birou pot aduce avantaje si dezavantaje"
"In modul de lucru hybrid putem admite ca atat lucrul de acasa, cat si cel de la birou pot aduce avantaje si dezavantaje, dar acum putem alege stilul potrivit fiecaruia, dupa job si specificul echipei. Programele pe care le-am implementat sau urmeaza sa le implementam sunt si exercitii de onestitate fata de noi insine si de colegi, apropo de nevoile pe care le avem, dar si de comunicare intre manageri si echipele lor", a completat Richard de Graaf.
Aceasta masura se adauga unui program zilnic deja flexibil, unde fiecare angajat isi poate alege ora de inceput si final de program, in functie de nevoile sale si specificul activitatii. Programul poate incepe intre orele 7:30 si 10:30 si se poate incheia incepand cu ora 16.