23 de companii trec la categoria AeRO Premium
piata aerobvbcompanii bvb
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta ca, din data de 15 februarie 2016, 23 de companii de pe piata AeRO vor trece la categoria Premium. Restul companiilor vor face parte din categoria Standard.
Pentru a face parte din categoria AeRO - Premium, un emitent trebuie sa indeplineasca mai multe criterii.
Astfel, actiunile trebuie sa fie tranzactionate pe baza mecanismului de tranzactionare continua, iar valoarea medie zilnica a tranzactiilor in piata principala (regular), in ultimele 6 luni, sa fie mai mare de 1.000 de euro.
Daca nu indeplineste aceste criterii, atunci exista alternative: valoarea totala a detinerilor mai mici de 10% sa fie mai mare de 1.000.000 de euro (conform celei mai recente structuri furnizate de catre Depozitarul Central), iar actiunile nou admise, fara istoric de tranzactionare, vor fi incluse in Categoria AeRO - Premium pentru o perioada de cel putin 12 luni de la debutul acestora pe AeRO, daca nu intervin situatii extraordinare care sa conduca la reclasificarea lor in Categoria AeRO - Standard.
Companiile care vor face parte din Categoria AeRO - Premium sunt:
Argus Constanta, al doilea mare producator de pe piata uleiului imbuteliat din Romania. Compania vinde ulei sub brandurile Argus, Tomis si Sora Soarelui.
Autonova Satu Mare, care activeaza in domeniul proiectarii si fabricatiei atat de echipamente hidraulice de franare pentru autovehicule cat si de diferite ansamble, subansamble si piese individuale pentru industria auto si non auto.
Bittnet Systems, funizor de cursuri IT, servicii de implementare solutii IT (infrastructura de retea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezenta sau wireless), dar si de servicii de suport tehnic.
Braiconf Braila, cel mai mare producator de camasi din Romania. Compania detine 17 magazine in Romania in Bucuresti, Braila, Brasov, Bacau, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Galati, Pitesti, Ploiesti, Oradea si Timisoara. In istoria de 65 de ani a companiei, peste 100 de milioane de camasi au fost produse in fabrica de la Braila.
Bucur Obor Bucuresti, care administreaza un centru comercial in Bucuresti.
Bucur Bucuresti, care are ca domeniu de activitate comertul cu ridicata, nespecializat, de produse alimentare, bauturi si tutun. Compania ofera spre inchiriere spatii comerciale si servicii de depozitare, manipulare si comercializare de marfuri, prin depozite proprii.
Comat Galati, specializata in comercializarea en-gross a produselor industriale, precum si inchirierea si subinchirierea de spatii comerciale si efectuarea unor servicii de aprovizionare-desfacere pentru alti agenti economici.
Comnord Bucuresti, care desfasoara lucrari de constructii civile si industriale, productie industriala in domeniul constructiilor si presteaza servicii in domeniul constructiilor cu echipamente.
Printre altele, compania a construit complexul comercial Baneasa, dar si o parte din ansamblul Militari Residence.
Compania Hoteliera Intercontinental Romania, care administreaza hotelul InterContinental din Bucuresti.
Comvex Constanta, operator portuar care detine cel mai mare terminal din Constanta specializat in descarcarea marfurilor cu specific industrial, precum carbune sau minereu de fier.
Delivery Solutions, prima companie de nisa pe piata romaneasca de curierat rapid, axata pe livrarea la destinatar a expedierilor in ziua preluarii acestora, indiferent ca este vorba de transport la nivel local, national sau international. Compania opereaza sub brandul Sameday.
Electroprecizia Sacele, companie producatoare de motoare si generatoare electrice din Romania.
Flaros Bucuresti, companie specializata in inchirierea de spatii pentru productie si depozitare catre agenti economici si persoane fizice. Compania detine aproximativ 10.000 metri patrati de hale industriale, disponibile pentru inchiriere.
Imotrust Arad, dezvoltator imobiliar din vestul Romaniei. Compania detine hale si facilitati industriale, cladiri de birouri si rezidentiale, spatii comerciale, dar si terenuri.
International Caviar Corporation Calan, care si-a propus sa devina producator de caviar in Romania.
Iproeb Bistrita, care produce o gama larga de produse electrotehnice, o mare varietate de cabluri si conductoare izolate, cabluri neizolate pentru LEA, cabluri din otel pentru tractiune, cabluri de legaturi, izolatoare compozite si lanturi de izolatoare si materiale electroizolante.
Life is Hard Cluj-Napoca, una dintre companiile din Romania cu propriul portofoliu de produse software, cu focus pe solutii ce deservesc mediul de business.
Mercur Craiova este compania care administreaza centrul comercial Mercur din Craiova. In octombrie 2015 acesta a intrat intr-un amplu proces de modernizare.
Practic Bucuresti, care detine 50.000 de metri patrati de spatii comerciale si birouri, fiind unul dintre cei mai mari proprietari din Bucuresti.
Prodvinalco Cluj, care detine o pozitie de top in topul firmelor producatoare de alcool si este liderul pietei de distilate naturale din Romania.
Prospectiuni Bucuresti, furnizor de servicii geologice si geofizice, cu peste 65 de ani de experienta in industria romaneasca de petrol si gaze si cu o bogata experienta in plan international.
Transilvania Leasing si Credit IFN Brasov, care ofera solutii pentru leasing auto, leasing imobiliar, leasing de echipamente si credite.
Uzinexport Bucuresti, companie distribuitoare de utilaj tehnologic si echipamente industriale din Romania, specializata in tranzactii legate de proiecte industriale complexe.