Un deces de Covid - la fiecare patru minute, in tara care are peste 300 de decese pe zi
iranbilant coronavirusdecese coronaviruscovid 19
Valul al doilea al pandemiei suprasolicita sistemele medicale din intreaga lume si urca bilantul zilnic al infectarilor la valori semnificativa. Una dintre cele mai afectate tari este Iranul. Aici, la fiecare patru minute, o persoana decedeaza diagnosticata ca fiind infectata cu noul tip de coronavirus.
Autoritatile sanitare din Iran au declarat ca inregistreaza o moarte din cauza virusului la fiecare patru minute, transmite
Reuters.
Luni, bilantul infectarilor din Iran a inregistrat valori ingrijoratoare: In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 337 de noi decese si 5.960 de cazuri noi de infectare. Astfel, de la debutul pandemiei pana in data de 26 octombrie, in Iran au fost inregistrate 32.953 de decese, iar numarul cazurilor identificate a ajuns la 574.856.
Autoritatile sanitare spun ca
personalul medical este obosit, iar spitalele nu mai fac fata valului de noi infectari. In acest context, iranienilor li se cere ferm sa respecte normele de protectie sanitara, astfel incat sistemul de sanatate sa nu mai fie supus acestei presiuni uriase si sa poata fi tratati in continuare cei care au nevoie de asistenta medicala.
Te-ar putea interesa si: Lungul drum al unei nenorociri catre propriul sfarsit
Ministrul adjunct al Sanatatii din Iran: Numarul deceselor ar putea ajunge in curand la 600 pe zi daca oamenii nu respecta normele sanitare
Previziunile sunt sumbre in cazul in care iranienii nu tin cont de purtarea mastii si de distantarea sociala: ''ministrul adjunct al sanatatii, Iraj Harirchi, a declarat saptamana trecuta ca numarul deceselor ar putea ajunge in curand la 600 pe zi daca iranienii nu vor respecta protocoalele de sanatate'', transmite Reuters.
21 dintre cele 31 de provincii ale Iranului se aflau in alerta rosie cu coronavirus luni, iar autoritatile au prelungit deja cu 20 de zile masurile de restrictie din Teheran, care expirau la inceputul acestei saptamani, cum ar fi suspendarea activitatilor in baruri si restaurante, in moschei si scoli.