Marea Britanie SCHIMBA regulile IMIGRATIEI: Inchidem robinetul
brexitmarea britanieukregatul unitlibera circulatiecomertimigranti
Oficialii Marii Britanii au anuntat ca vor schimba radical sistemul de imigratie. Marea Britanie nu va mai primi pe teritoriul sau cetateni slab calificati.
Incepand de anul viitor, Marea Britanie schimba regulile sistemului de imigratie. Este deja de norotietate faptul ca cetatenii britanici nu mai vor ca atat de multi straini sa vina pe teritoriul lor, motiv pentru care, in momentul in care se va incheia perioada de tranzitie post-brexit, adica la 31 decembrie 2020, britanicii nu vor mai permite oricui sa lucreze in Regat.
"Noul nostru sistem de imigratie va inchide robinetul pentru forta de munca ieftina, slab calificata. Incepand de anul viitor, toti lucratorii calificati vor trebui sa obtina puncte suficiente pentru a munci in Regatul Unit. Ei vor trebuie sa vorbeasca engleza, sa aiba o oferta ferma de munca si sa indeplineasca cerintele salariale", a transmis, duminica ministrul de interne britanic Priti Patel.
Perioada de tranzitie trebuie sa clarifice aspecte importante privind colaborarea Marii Britanii cu UE
Pana la 31 decembrie 2020, Regatul Unit inca respecta regulamentul Uniunii Europene. Este o perioada de tranzitie, in care britanicii si oficialii Uniunii Europene trebuie sa gaseasca coordonatele unei bune colaborari pe toate planurile.
In perioada de tranzitie, UK si UE trebuie sa puna bazele unui acord de liber schimb. Acest lucru este necesar deoarece Marea Britanie va parasi piata unica si uniunea vamala la sfarsitul tranzitiei. Un acord de liber schimb permite marfurilor sa se deplaseze in UE fara verificari sau taxe suplimentare. Daca un acord liber nu poate fi convenit la timp, atunci Marea Britanie se va confrunta cu posibilitatea de a tranzactiona fara acord. Aceasta ar insemna tarife (taxe) la marfurile din Marea Britanie care calatoresc in UE si alte bariere comerciale.
In afara de comert, vor trebui luate in calcul, de asemenea, multe alte aspecte ale viitoarei relatii Marea Britanie-UE. De exemplu:
-
Aplicarea legii, schimbul de date si securitatea
-
Standarde de aviatie si siguranta
-
Accesul la apele de pescuit
-
Furnizori de energie electrica si gaz
-
Licentierea si reglementarea medicamentelor
Brexit-ul trebuia sa aiba loc initial la 29 martie 2019, dar termenul limita a fost intarziat de doua ori dupa ce parlamentarii au respins acordul negociat de doamna May, premierul la acea vreme. Astfel,
Marea Britanie a parasit UE la 31 ianuarie 2020, conform Acordului semnat de noul premier, Boris Johnson, si oficialii UE.
Pe aceeasi tema: