Israel pregateste primul vaccin anti-COVID-19 din lume administrat pe cale orala
vaccin oral anticovidvaccinare anticovidisrael
O companie farmaceutica israeliano-americana va demara un studiu clinic de faza I pentru primul vaccin anti-COVID-19 din lume administrat pe cale orala. Cu ajutorul acestui vaccin, oamenii se vor putea "auto-vaccina" acasa.
Oramed Pharmaceuticals Inc. a anuntat in cursul weekendului un parteneriat cu compania indiana Premas Biotech pentru a dezvolta noul vaccin oral. Companiile se vor baza pe tehnologia "POD" de administrare orala a Oramed si pe tehnologia de vaccinare a Premas, relateaza jurnalistii
Jerusalem Post.
Tehnologia Oramed poate fi utilizata pentru a administra oral o serie de terapii pe baza de proteine, care altfel ar fi administrate prin injectie.
Oramed se afla in mijlocul unui studiu clinic de faza III, cu Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente, pentru o capsula de insulina orala pentru diabetul de tip 1 si tipul 2.
Un vaccin oral anti-COVID-19 ar avea numeroase beneficii: de la facilitatea administrarii, la eficienta in situatia in care COVID-19 ar deveni o boala sezoniera
"Un vaccin oral COVID-19 ar elimina mai multe bariere in calea distributiei rapide, la scara larga, permitand potential oamenilor sa ia singur vaccinul acasa”, a spus el pentru The Jerusalem Post.
Compania a finalizat un studiu pilot pe animale si a constatat ca vaccinul a contribuit la dezvoltarea anticorpilor imunoglobulinei G (IgG) si a imunoglobulinei A (IgA) - necesara pentru imunitatea pe termen lung.
Inceperea unui studiu clinic ar putea avea loc in al doilea trimestru al anului 2021. Se aplica pentru studii in mai multe tari, inclusiv in Statele Unite, Israel, Europa si Mexic, dar e posibil sa vizeze si Africa.
In cazul in care COVID-19 ar deveni o boala sezoniera si ar avea nevoie perioda de vaccinuri actualizate, un vaccin oral anti-COVID-19 ar putea deveni cu atat mai util, spune CEO-ului Oramed.
Sunt deja semnale in randul cercetatorilor, ca ne-am putea confrunta periodic cu infectarile cauzate de noul coronavirus, care ar putea deveni o boala sezoneira
La inceputul anului, o echipa de cercetatori americani de la Universitatea Emory din Georgia si de la Penn State Universitaty, a ajuns la o noua descoperire privind posibila evolutie a coronavirusului Sars-CoV2.
Conform acestora, coronavirusul ar putea dobandi caracter sezonier, ceea ce inseamna ca ne-am putea confrunta cu el in anumite perioade ale anului, asa cum se intampla acum cu simpla gripa. Cercetatorii nu stiu in cat timp s-ar putea intampla acest lucru, insa spun ca transformarea in stare endemica ''depinde de cat de repede se raspandeste boala si de cat rapid este implementata vaccinarea”.