Germania majoreaza puternic ajutoarele sociale. Cate sute de euro primesti ca somer, daca stai acasa degeaba
ajutor socialindemnizatie somajsomaj germaniaajutoare germania
Nemtii vor majora in perioada urmatoare mai multe ajutoare si indemnizatii oferite de stat persoanelor nevoiase. Ca simplu somer in Germania castigi mai bine decat daca esti angajat in Romania, fiind vorba despre peste 500 de euro, doar ca sa nu uitam ca totusi in Germania costul traiului de zi cu zi, cum ar fi facturile si asigurarile, e mult mai ridicat.
Nemtii vor sa intinda o mana de ajutor cetatenilor cu probleme financiare, intr-o perioada in care scumpirile fac ravagii si la ei, iar
oamenilor le este tot mai dificil sa-si duca existenta de la o luna la alta.
Vor fi majorate mai multe forme de sprijin social, printre care se numara si indemnizatia de somaj, al carui cuantum va creste cu cateva zeci de euro.
Concret, in momentul de fata, ca somer in Germania primesti 502 de euro, insa de anul viitor indemnizatia de somaj va fi majorata la 563 de euro pe luna. O suma care depaseste cu mult chiar si salariul minim net pe economie din Romania.
Salariul minim net in Germania este de 1.400 de euro, pentru o norma intreaga. Multi nemti sunt de parere ca nu mai merita sa lucrezi
De asemenea, de castigat vor avea, din 2024, si familiile cu mai multi copii. Conform noilor masuri de sprijin care sunt in atentia autoritatilor de la Berlin, parintii vor primi pana la 635 de euro pe luna pentru primul lor copil si inca 530 de euro pentru fiecare copil.
Salariul minim net in Germania este de aproximativ 1,400 de euro, suma pentru care multi nemti considera ca nu mai merita sa mergi la lucru, conform sondajelor recente, din moment ce, adunand mai multe indemnizatii si ajutoare ajungi sa castigi tot atat sau chiar mai mult, mai ales daca ai familia numeroasa si ajutoarele sunt mai multe.
Aceasta politica a sprijinului extins pentru categoriile considerate a fi sarace si vulnerabile naste semne de intrebare legate de efectele pe care le vor avea masurile asupra pietei muncii si asupra motivatiei oamenilor de a mai lucra, din moment ce traiesc la fel de bine stand degeaba acasa si asteptand pomeni de la stat.
Foto: freepik.com