Cum a luat nastere ideea Legii identitatii de gen? Initiatorul proiectului s-a inspirat din SUA: Baietii puteau folosi toaleta fetelor, daca afirmau ca se simt fete
legea educatieiidentitatea de gen
Senatul Romaniei a adoptat marti un proiect care modifica Legea Educatiei, astfel incat referirile la identitatea de gen vor fi interzise in scolile si universitatile din Romania. Modificarea vizeaza introducerea unui amendament care prevede interzicerea tuturor ''activitatilor in vederea raspandirii teoriei sau opiniei identitatii de gen, inteleasa ca teoria sau opinia ca genul este un concept diferit de sexul biologic si ca cele doua nu sunt intotdeauna aceleasi”. Amendamentul a fost introdus de senatorul PMP Vasile Cristian Lungu, si a divizat deja opinia publica din Romania, revoltand in special membrii comunitatilor LGBT si ONG-urile care ii sustin, care se considera discriminati. Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa ia decizia finala, de a promulga sau nu Legea.
Initiatorul modificarii propuse la Legea Educatiei explica motivul pentru care a facut acest demers. Potrivit senatorului PMP, modificarea are ca scop protejarea tinerilor din Romania de fenomene care se intampla, spre exemplu, in SUA, si pe care spune ca le-a vazut personal si nu le considera firesti.
''Sub administratia Obama scolile publice din SUA erau obligate sa implementeze aceasta teorie de gen, cu consecinte foarte grave, iar recent presedintele Trump a corectat aceasta aberatie. Am vazut baieti nascuti cu organe sexuale masculine care nu puteau fi discriminati, iar daca ei clamau verbal ca se simt fete, trebuia sa fie lasati sa foloseasca dusurile si toaletele fetelor. De asemenea, ei trebuia sa fie lasati sa participe la competitii sportive dedicate doar fetelor'', a spus initiatorul modificarilor Legii Educatiei privind identitatea de gen, pentru
Mediafax.
Aceasta modificare a Legii Educatiei are ca scop tocmai prevenirea acestor intamplari, spre binele tinerilor, a explicat Lungu.
Potrivit acestuia, daca nu se intervenea prin aceasta modificare legislativa, se putea ajunge la situatii in care un baiat sa afirme ca se simte intr-o zi fata, apoi iar baiat, si ca are ''un gen fluid''. Lungu a mai precizat ca la ora actuala sunt 114 genuri inventate.