GastroPan, a sasea editie a unui eveniment de dulce
gastropanciocolataechipamentealimenteprajituripanificatie
Evenimentul autohton ce prezinta solutii si tehnologii pentru sectoarele de panificatie, cofetarie, gelaterie, ciocolaterie, cafea si alimentatie publica a ajuns la a sasea editie si se va desfasura la Brasov Business Park, in perioada 4-6 aprilie 2014.
La GastroPan vor expune cei mai mari furnizori de pe piata autohtona si europeana, iar programele dinamice organizate vor atrage zeci de mii de vizitatori.
Peste 120 de furnizori renumiti din 23 de tari vor expune in aprilie la Brasov, pe o suprafata 6.000 mp, cea mai variata gama de echipamente, ingrediente, ustensile, solutii si tehnologii pentru afacerile de profil.
Cei peste 20.000 de vizitatori sunt asteptati la GastroPan cu zeci de programe demonstrative si cu 8 concursuri la carte se intrec 200 de specialisti pentru premii precum Painea, Tortul sau Inghetata Anului 2014.
Ofertele expuse la GastroPan Brasov abordeaza nise cu potential, precum inghetata artizanala, alimentele functionale, gustarile rapide sau deserturile inovatoare de cofetarie: briose, cheescakes, mini-tarte, macarons etc.
Cei mai multi expozanti vor prezenta utilaje si echipamente eficiente care va pot ajuta sa diversificati sortimentele, sa reduceti costurile si sa optimizati productia. Nu vor lipsi insa niciustensilele, ingredientele si tehnologiile pentru productia artizanala.
Solutiile prezentate se adreseaza afacerilor de toate tipurile, de la mici covrigarii si patiserii pana la mari laboratoare de cofetarie sau linii industriale pentru productia painii, a fursecurilor ori a pastelor, de la servirea stradala a inghetatei artizanale si pana la serviciile complete si complexe ale celor mai mari bucatarii profesionale, restaurante sau hoteluri.
Din programul expozitiei GastroPan nu vor lipsi demonstratiile sustinute de renumiti maestrii brutari, cofetari si bucatari, cele opt categorii de concurs avand ca scop promovarea meseriilor de brutar, cofetar si bucatar, sau Simpozionul anual al Asociatiei Specialistilor din Morarit si Panificatie (ASMP), cu tema „Traditiile de Pasti in industria de morarit si panificatie”.
La Zona Demo GastroPan vizitatorii vor experimenta metode inedite de decorare a torturilor, tehnica sculpturii in legume si fructe, arta modelarii pieselor din Isomalt tras, suflat sau turnat, a confectionarii florilor, figurinelor si decoratiilor din zahar sau ideile pentru obtinerea pralinelor din ciocolata artizanale.