Plinul de combustibil, alimentele pe care le cumparam de la supermarket sau o simpla iesire in oras la restaurant, toate au devenit mai costisitoare in aceasta ultima parte a anului ce sta sa se incheie. Intr-adevar, nu vorbim chiar despre scumpiri pe linie poate, insa ce este cert este ca acum platim mai mult per total pentru ceea ce cumparam.
Inflatia nu a reprezentat o problema chiar atat de serioasa pentru Romania si Europa in ultimii ani, insa a doua jumatate a anului curent a venit la pachet cu o crestere semnificativa a inflatiei. Ba mai mult decat atat, in lunile august, septembrie si octombrie, inflatia a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani. Produsele energetice s-au scumpit semnificativ in aceasta perioada, ceea ce a dus automat si la cresterea inflatiei. De asemenea, redeschiderea rapida a economiei dupa restrictiile impuse in contextul pandemiei de coronavirus a contribuit la randul ei din plin la cresterea inflatiei.
Celebrul investitor american Warren Buffett sustine ca oamenii nu pot evita inflatia cu adevarat, insa transmite in acelasi timp ca exista cateva metode ce pot fi aplicate in viata de zi cu zi care ne-ar putea ajuta sa depasim inflatia!
Oricum ai privi lucrurile, Warren Buffett este de parere ca la inflatie nu te poti gandi decat in doua feluri - fie ca preturile cresc, fie ca valoarea banului scade. Asadar, cea mai buna solutie pentru a trece peste inflatie este sa castigi mai mult. Foloseste-te de timpul pe care il ai pentru a iti dezvolta noi abilitati care sa te ajute sa castigi mai mult si cauta in permanenta joburi mai bine platite!
Cunoscut drept “Oracolul din Omaha”, Warren Buffett a sustinut intotdeauna ca actiunile ofera cea mai buna protectie impotriva inflatiei pe termen lung. Astfel, investitorul american recomanda oamenilor sa foloseasca inflatia in avantajul lor, investind in sectoare ale economiei in care preturile au toate sansele sa creasca, precum cel energetic, tehnologic sau al materialelor de constructie.
O investitie in aur nu mai este un obiectiv atat de greu de atins in ziua de astazi, acesta fiind considerat intotdeauna unul dintre cele mai sigure active in care se poate investi. De-a lungul anilor s-a dovedit faptul ca aurul asigura un randament mai bun pe o piata cu probleme de lichiditate si cu conditii mai stricte de creditare. Asadar, nu este de mirare ca in ziua de astazi aurul a ajuns sa fie un refugiu al investitorilor speriati de cresterea inflatiei si de deprecierea dolarului.
Piata imobiliara din tara noastra si nu numai a dovedit ca poate traversa cu brio orice perioada, criza provocata de pandemia de coronavirus in ultimii doi nepunand niciun fel de probleme acestei piete, ba chiar din contra, piata imobiliara fiind pe o traiectorie ascendenta. Astfel, imobiliarele s-au dovedit a fi una dintre cele mai sigure investitii pe termen lung pe care le puteti lua in considerare!
Pentru a depasi inflatia nu trebuie numai sa investesti, ci si sa reduci cheltuielile, in special in cazul in care nu sunt absolut necesare si nu iti aduc niciun fel de beneficiu pe termen lung. Incearca intotdeauna sa gasesti cele mai bune preturi pentru ceea ce cumperi si nu arunca bani in stanga si in dreapta!
Citeste si: Bursa, pe intelesul tuturor: ce sa faci atunci cand scade
Ultimele NOUTATI
Ghidul soferului pregatit. Cum sa iti repari singur un furtun de radiatoare spart: pasi simpli pentru reparatii urgente
Avertismentul unui mare economist pentru romani, in 2025: 40 de lei tichetul de masa nu mai e suficient pentru angajati, puterea de cumparare scade
Partenerii nostri
Ce responsabilitati are un responsabil cu egalitatea de sanse si tratament, in cadrul unei companii?
Raportarea locurilor de munca vacante - PROCEDURA
Premierul Marcel Ciolacu: salariu minim brut de 4.050 lei, incepand cu 1 ianuarie 2025
Cum se declara veniturile obtinute de persoane fizice din tranzactii comerciale/postari pe internet
Cesiunea de creanta explicata pentru contabili: Aspecte legale si exemplu practic
Te-ar putea interesa si