In general exista tendinta mutarii programului de gestiune catre solutii profesioniste, sau mult mai ofertante, dupa o perioada de timp. Evident, in acel moment apare intrebarea: "cum putem muta gesiunea in noul program cat mai usor si mai rapid?" Din fericire, exista solutii.
Mai intai, trebuie stiut ca gestiunea, la fel ca si contabilitatea, se constituie pe o baza de date cu o strucura pe mai multe planuri. Asa cum in contabilitate lucram cu conturi, rulaje sau solduri, asa si in gestiune vom structura baza de date pe:
- liste de preturi;
- liste de produse sau servicii;
Acestea sunt informatiile de care avem neaparat nevoie atunci cand dorim sa lucram cu un program nou de gestiune. Tocmai pentru ca tranzitia sa fie cat mai usor si rapid de facut.
Pentru a avea un program de gestiune care sa va ajute in activitatea de zi cu zi, va recomandam Smart Bill (...vezi aici programul >>)
Primul sau avantaj este ca veti putea importa in mod automat datele.
Pentru a importa informatii, puteti merge in sectiunea Nomenclatoare. Ca alternativa, datele pot fi introduse si manual, pozitie cu pozitie.
Veti putea importa si exporta fisierele in si din Excel, intr-un format prestabilit.
Atunci cand importati, va trebui descarcat un fisier model care, dupa completare, este incarcat in aplicatie.
Atentie: pentru a nu intampina probleme este obligatoriu sa respectam cu strictete coloanele stabilite.
Cu ce ne ajuta aceasta facilitate?
Cu foarte mult timp salvat, pe scurt. Stim cu totii ca atunci cand incepem lucrul intr-o noua aplicatie de gestiune, prin tranzitie, cea mai laborioasa munca este introducerea manuala, linie cu linie, a tuturor produselor si serviciilor, fiecare cu preturile lor. De aceea, preluarea automata este varianta care ne scuteste de timp pierdut si ne eficientizeaza munca.
Gestiunea in Smart Bill functioneaza si ca un CRM - ai posibilitatea sa introduci datele complete ale clientilor si furnizorilor – de la datele fiscale pana la telefon si adrese de mail.
Gestiunile se pot adauga manual in Smart Bill si presupun stabilirea tipului fiecarei gestiuni, a adresei si a gestionarului desemnat.
Dupa ce am adaugat gestiunea, putem importa dintr-un fisier Excel stocul care trebuie preluat de la inceputul activitatii. Tot prin aceasta operatiune putem adauga si produsele din nomenclator.
Acestea sunt, practic, cele mai importante aspecte care tin de configurarea modului de lucru cu gestiunea. Urmeaza apoi introducerea datelor cantitative: stocul de produse, rezultat in urma inventarierii.
Nu uitati ca este recomandat sa utilizati la maxim datele din gestiune, nu doar pentru scop strict contabil.
Aplicatii complexe precum Smart Bill va ajuta si sa respectati reglementarile legale, dar si sa obtineti rapoarte vitale pentru managementul companiei, legate de previzionarea a activitatii, preturi, disponibilitati, etc samd.
Ultimele NOUTATI
Piata imobiliara din Romania, demonstratie de forta. Terenurile se vand ca painea calda, desi suntem la un pas de criza economica
Cum sa pastrezi prospetimea laptelui si sa iti cresti afacerea cu ajutorul tancurilor de racire
Gata cu distractia pe bani publici! FMI trimite oameni sa faca verificari in Romania
Partenerii nostri
Angajatorul poate LIMITA numarul zilelor de CO solicitate de angajat intr-o anumita luna?
Retrogradarea din functie, ca sanctiune disciplinara - MODEL decizie
HG nr.10/2025: este APROBAT un contingent de 100.000 de lucratori straini in Romania
24 ianuarie, zi libera pentru salariati
Retragerea consimtamantului pentru prelucrarea datelor angajatilor: ce efecte produce?
Te-ar putea interesa si