Locurile de munca din mediul bugetar se dovedesc a fi printre cele mai dorite de romani, multi dorindu-si avantajele si beneficiile pe care le au cei ce lucreaza la stat. Nu este nicio surpriza insa pentru nimeni, cei ce sunt angajati in sistemul bugetar avand un comfort psihologic mult mai mare. Totodata, trebuie sa recunoastem ca siguranta locului de munca este alta atunci cand lucrezi la stat!
Potrivit unui sondaj realizat de Ascendis, aproape 74% dintre liderii din sectorul bugetar considera stabilitatea locului de munca ca fiind principalul factor de atractivitate al unui job la stat. In acelasi timp, doar 35% dintre sefii din mediul bugetar considera ca pachetul salarial este cel mai important aspect al unui job la stat.
”Angajatii din sectorul public apreciaza cel mai mult siguranta locului de munca, lucru explicabil in contextul incertitudinii economice din ultimul deceniu si al multiplelor perioade de criza. Spre deosebire de mediul privat, unde angajatorii au facut ajustari de personal in perioade economice dificile, in sectorul public nu s-au facut restructurari, iar acest lucru a fost apreciat de angajati”, explica Andrei Gosu, managing partner in cadrul Ascendis. De asemenea, el mai precizeaza ca “pachetul salarial, caracterul interesant al muncii si echilibrul dintre viata personala si cea profesionala sunt alte criterii considerate foarte importante pentru mai bine de o treime dintre angajatii din sectorul public, in opinia liderilor lor”.
Studiul realizat de cei de la Ascendis a consultat 120 de lideri din sectorul bugetar, 40% dintre acestia activand in randul autoritatilor locale, iar 32% facand parte din zona autoritatilor centrale. Studiul a fost realizat in perioada 9 - 13 mai 2023 si a vizat nevoile de dezvoltare ale angajatilor din sectorul public.
Acelasi studiu a mai ajuns si la concluzia ca o parte dintre cei ce lucreaza in mediul bugetar considera ca unele angajari se fac pe pile sau relatii. Astfel, peste 5% dintre cei ce au raspuns la intrebarile celor de la Ascendis considera ca angajatii din institutia pe care o conduc au un grad scazut sau foarte scazut de expertiza, nefiind angajati pe baza competentelor.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si