Vouchere de 2.000 de lei de la stat, chiar inainte de Paste. Sunt bani destui pentru zeci de mii de romani
vouchere de la statvouchere socialetichete socialeajutor de la statsaracie
Chiar inainte de Paste, romanii cu venituri mici primesc o veste buna. Statul roman acorda vouchere in valoare de 2.000 de lei.
Banii vor ajunge catre numerosi beneficiari, pe lista lor fiind mamele care au nascut de curand si care nu au posibilitati materiale pentru a-si achizitiona cele necesare pentru ele insele si bebelus, in aceasta peerioada dificila din toate punctele de vedere.
La situatia economia a populatiei in general, sute de mii de oameni ar avea nevoie de acest sprijin, insa programul asigura finantare pentru un numar de aproxiamtiv 60.000 de cupluri mama-copil.
Pe lista celor ce vor primi bani se numara si mamele minore, dar si cele fara acte de identitate, femeile care au nascut, insa sufera de diferite forme de dizabilitate, dar si mamele care sunt provenite din zone de conflict sau se confrunta cu anumite situatii de criza.
Ei bine, toate acestea vor fi sprijinite financiar, cu ajutorul
voucherelor de la stat, sa acopere macar o parte dintre cheltuielile care se impun in primele luni de viata ale unui bebelus. Suma de 2.000 de lei nu va asigura tot ce au nevoie o mama si un copil intr-un astfel de moment, insa reprezinta un ajutor substantial care nu poate fi neglijat.
Lista completa a beneficiarilor ajutorului de la stat
-
mamele care nasc de la data intrarii in vigoare a acestei ordonante de urgenta si pana la trei luni de la nasterea copilului, carora le este stabilit, prin dispozitie scrisa a primarului, dreptul la oricare dintre componentele venitului minim de incluziune conform Legii nr.196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificarile si completarile ulterioare;
-
mamele cu dizabilitati care nasc in acelasi interval;
-
mamele aflate temporar in situatii de risc,
-
mame aflate temporar in situatii critice de viata,
-
mame fara acte de identitate,
-
mame minore,
-
mame cetateni straini sau apatrizi provenite din zone de conflict, stabilite prin ancheta sociala efectuata de autoritatile publice cu atributii in domeniul asistentei sociale la solicitarea persoanei sau sesizarea unui tert;
-
mamele care nasc in intervalul mentionat si nu detin acte de identitate, ceea ce le impiedica accesul la drepturile civile;
-
mamele minore si mamele cetateni straini sau apatrizi proveniti din zone de conflict care nasc in acelasi interval de timp.
Foto: manager.ro