Se pregateste o IMPOZITARE MASIVA in Energie. Anunul zilei, de la ministrul Energiei: se va aplica in lant
criza energeticaprofituri energieimpozitare
Criza energetica ce pare sa se accentueze pe masura ce se apropie sezonul rece ii determina pe guvernanti sa regandeasca masurile pe care le-au luat pana acum, fiind in vizor o posibila impozitare masiva, "in lant" a sectorului energetic. Ar urma sa fie taxati suplimentar producatorii, furnizorii si intermediarii, dar nu si populatia, anunta ministrul Energiei, Virgil Popescu, ce ne spune ca in sector se fac profituri uriase.
La finalul sedintei de guvern de miercuri, seful de la Energie a vorbit despre criza din domeniu, despre profiturile mari facute de companiile de profil, dar si despre faptul ca se ia in calcul, la nivel guvernamental, impunerea unei impozitari in lant. Populatia nu va fi afectata, ne mai transmit alesii nostri.
"Piata de energie electrica face profituri foarte mari"
"V-as ruga ca discutiile cu privire la OUG sa fie finalizate in Coalitie si apoi sa fie prezentate public. Asa ne-am inteles in interior. Va asigur ca oamenii nu vor avea de suferit. Ne gandim foarte mult la o impozitare a intregului lant: productie, intermediere si furnizare (...)
Impozitam pe toata lumea atunci cand sunt profituri foarte mari. Si piata de energie electrica face profituri foarte mari. Si dublu e un profit foarte mare. Dupa mine, un intermediar de energie electrica si gaze naturale nu ar trebui sa castige mai mult de cateva procente, ca doar ia si vinde", a spus Virgil Popescu.
Oficialul a fost rugat de jurnalisti sa comenteze afirmatiile social-democratilor, conform carora piata de energie ar fi una pe care se face specula. "Toate aceste lucruri trebuie verificate de autoritatile de reglementare, nu are ministerul enegiei datele necesare si parghiile. Piata energiei e tinuta de OPCOM, este raportata in REMIT, exista posbilitatea de verificare a tranzactiilor si tranfrontaliere, se poate verifica totul ca o oglinda", a precizat ministrul Energiei, cu privire la acest aspect.
Ministrul a mai vorbit si despre cat de pregatita e Romania pentru sezonul rece, din perspectiva
gazelor depozitate si se pare ca stam foarte bine la acest capitol. Popescu a declarat ca are sperante ca vom depasi tinta de 80% de gaz inmagazinat la 1 noiembrie.
"In aceasta iarna am inventariat stocurile prin care putem trece cu bine. CEO va avea stocuri mai mari ceea ce va duce la o productie suplimentara de energie electrica", a mai comentat el.
Foto: manager.ro/freepik.com