Noi ajutoare de stat in valoare de 1.3 milioane de lei au fost aprobate recent de Guvern pentru mai multe categorii de romani. Palatul Victoria a aprobat ajutoare de urgenta in valoare de 1.327.900 lei pentru sprijinirea a 336 de familii si persoane singure. Acestea se afla in situatii de necesitate cauzate de incendii si explozii, care le-au afectat locuintele, anexele gospodaresti si bunurile de folosinta indelungata, sau au probleme grave de sanatate ori se confrunta cu riscul de excluziune sociala. Toate fondurile sunt suportate de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.
Potrivit documentelor, o suma totala de 362.300 lei a fost acordata pentru 60 de familii si persoane singure afectate de incendii si explozii, din judetele Alba, Bacau, Bihor, Braila, Buzau, Constanta, Covasna, Dambovita, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Valcea si Vrancea.
„Din suma totala, 4.000 de lei vor fi acordati ca ajutor de urgenta unuia din proprietarii caselor afectate de explozia produsa in vara anului trecut in localitatea Crevedia, judetul Dambovita, care nu a beneficiat pana acum de sprijin intrucat a fost plecat in strainatate”, a transmis Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.
De asemenea, o alta suma de 965.600 lei a fost alocata pentru 276 de familii si persoane singure care se confrunta cu situatii deosebite cauzate de starea de sanatate sau alte probleme care pot creste riscul de excluziune sociala. Aceste cazuri provin din judetele Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Valcea, Vrancea si din municipiul Bucuresti.
In ciuda tuturor ajutoarelor acordate in ultima perioada, Romania se afla intr-o situatie financiara delicata. Tinand cont ca ne aflam intr-un an electoral fara precedent, cu patru randuri de alegeri ce vor fi organizate in urmatoarele sase luni, specialistii se asteapta ca Guvernul sa fie extrem de darnic in ceea ce priveste “pomenile electorale”. Astfel, cel mai probabil, vom ajunge in 2025 intr-o situatie mult mai dificila din punct de vedere economic.
Desi nu au trecut nici macar primele sase luni ale anului, Romania are deja un deficit bugetar de peste 3% din Produsul Intern Brut. Despre acest lucru a vorbit recent si Ionut Dumitru, specialist pe probleme financiare: “Este clar ca e aproape imposibil sa mai atingi tinta de 4,9% anul acesta, dar sigur… mai e mai mult de jumatate de an de executie bugetara. Teoretic, poti spune ca printr-un control foarte strict al cheltuielilor poate vei reusi sa mai salvezi ceva si sa nu ai un derapaj bugetar foarte mare pana la finalul anului, asa cum spune Comisia – 6,9% – care ar fi foarte inalt. Probabil ca Guvernul mai are instrumente prin care sa tina sub control partea de cheltuieli.”.
Citeste si: Seful Consiliului Fiscal trage statul de urechi: avem o mare problema legata de cheltuielile publice
Sursa foto: manager.ro
Ultimele NOUTATI
Se elimina aceasta taxa! Cine sunt romanii care nu mai sunt obligati sa plateasca la stat pe 2025
Miscarea anului pe piata bancara de la noi. Banca Transilvania ajunge in Republica Moldova si preia cea mai mare companie de creditare non-bancara
Nu suntem tara cu cele mai mici salarii din UE. Lista celor 10 state cu salarii minime sub 1000 de euro pe luna
Romanii scot banii de la saltea si cumpara masiv titluri de stat. Plasamente impresionante, cifrele aici
Cat valoreaza cu adevarat businessul tau? Greseala pe care 90% dintre antreprenori o fac
Partenerii nostri
[MODEL] Act aditional telemunca si reglementari cheie
Mutarea unui salariat la alt punct de lucru si modificarea functiei - PROCEDURA
Noul REGES online - provocari pentru angajatori! Cum le poti depasi rapid?
Automatizarea contabilitatii primare: secretul reducerii costurilor si greselilor
Deductibilitate cheltuieli auto: Cele mai frecvente greseli constatate de ANAF
Formularul 217: Cine are obligatia depunerii si care este termenul limita
Pensia sociala in Romania: Cine primeste si care sunt criteriile de acordare
Sterilizarea va fi OBLIGATORIE pentru TOTI cainii fara Pedigree, cu sau fara stapan
Intrarea in insolventa: Ce trebuie sa stie un creditor inainte de a actiona