Romanii o duc din ce in ce mai rau, tot mai multi oameni ajungand pana in punctul in care traiesc de la o zi la alta in asteptarea salariului sau a pensiei. Cifrele oficiale dovedesc ceea ce vedem cu totii in jurul nostru, ultimele statistici publicate de Eurostat aratandu-ne situatia reala din tara noastra. Astfel, in ceea ce priveste ponderea celor expusi riscului saraciei din tarile membre ale Uniunii Europene, Romania conduce clasamentul.
Conform unui raport Eurostat publicat in urma cu cateva zile, Romania avea cea mai mare proportie de populatie, de peste 34%, cu risc de saracie si excluziune sociala in 2022 dintre toate tarile membre ale blocului comunitar european.
La nivelul UE, peste 95 de milioane de oameni au fost expusi riscului de saracie si excluziune sociala in anul 2022. Astfel, vorbim despre un procent de 21.6% din populatia Uniunii Europene, ceea ce nu este deloc putin. Totusi, la nivel european, cifrele de la acest capitol au ramas stabile in comparatie cu cele raportate in anul precedent.
In aceasta categorie de risc sunt incluse persoanele care locuiesc in gospodarii care se confrunta cu una sau mai multe dintre urmatoarele situatii: sunt expuse riscului de saracie, sufera de lipsuri materiale si sociale grave si/sau traiesc intr-o gospodarie cu o intensitate foarte scazuta a muncii.
Revenind acum la statele membre ale Uniunii Europene, cele mai mari proportii de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala au fost observate in Romania (34,4%), Bulgaria (32,2%), Grecia si Spania (ambele 26%). La polul opus, cele mai mici procente au fost raportate in Republica Ceha (11,8%), Slovenia (13%) si Polonia (16%). La nivel european, riscul de saracie si excluziune sociala in 2022 a fost mai mare pentru femei decat pentru barbati, cu procente de 22,7%, respectiv, 20,4%.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si