Romania, saraca tara bogata. Avem depozitele burdusite cu gaz, dar noi platim facturi uriase
gaz naturalgaze naturalefacturi
Oficialii de la Bucuresti tin sa ne transmita ca depozitele Romaniei sunt pline cu gaz si ca nu exista motive de ingrijorare pentru aceasta iarna. Totusi, desi avem resurse naturale foarte bogate pe aceasta zona, gazul nu e deloc ieftin la noi in tara, aspect pe care-l resimtim cand ni se emit facturile.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja spune ca avem suficient gaz ca sa iesim din aceasta iarna fara probleme. In acest moment gradul de umplere in depozitele de gaze este in jur de 90%, subliniaza oficialul din Guvern.
Un astfel de nivel de umplere ne asigura iesirea dintr-o iarna normala fara niciun fel de batai de cap, acest lucru inseamna un consum normal, in conditii termice firesti pentru perioada din an pe care o traversam.
"Da, categoric stam mai bine decat oricand. Gradul de umplere in depozite este in jur de 90%, pentru aceasta perioada anului este mai mult decat acoperitor si, repet, in conditiile unei ierni normale, cu maxim doua episoade de ger, viscol de pana la sapte zile pe luna, ar trebui sa trecem aceasta iarna fara niciun fel de problema, doar cu gaz romanesc.
Sigur ca aici ne ajuta cumva si industria, ne ajuta cu ghilimele de rigoare, ne ajuta pe noi cei din energie, pentru ca exista un consum mai mic la gaz. Mi-as dori ca in anii viitori sa avem un consum mai mare in industrie, sa avem combinatele chimice, sa produca ingrasaminte, sa avem fabrici de medicamente care, de asemenea, necesita un consum mare de gaz", a spus oficialul, la Antena3CNN.
Romanii au probleme la plata facturilor
In ultimele luni mai multe sondaje de opinie au aratat faptul ca nu de putine ori romanii raman in urma cu plata
facturilor la utilitati, iar acest lucru inseamna pe de-o parte ca sunt scumpe, iar pe de alta faptul ca in general din salariile si pensile oamenilor de rand e dificil sa tii din scurt cheltuielile normale de peste luna.
Din fericire, autoritatile de la Bucuresti au decis sa nu puna capat schemelor de plafonare si compensare pentru facturile consumatorilor, asa ca vom avea si in 2024 un sprijin de la stat pentru a ne putea achita facturile.
Foto: freepik.com