Romania are din nou mai multa energie din surse nucleare
energie nuclearaenergie romaniasurse energiepret energie
Compania Nuclearelectrica SA a anuntat ca lucrarile aferente opririi planificate a Unitatii 1 CNE Cernavoda au fost finalizate in data de 4 iunie 2018.
Sincronizarea la Sistemul Energetic National s-a realizat, tot astazi, la ora 05.02. Unitatea 1 a intrat in programul de oprire planificata, in vederea efectuarii lucrarilor de mentenanta planificate, realizate o data la doi ani pentru fiecare unitate.
Citeste si:
Cum arunca romanii la gunoi aproape un miliard de euro
In perioada opririi planificate s-au efectuat peste 10.500 de activitati din urmatoarele programe: programul de mentenanta preventiva si corectiva; programul de inspectii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, conform cerintelor Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprita.
De asemenea, a mai fost implementat programul de implementare a modificarilor pe proiect pe anumite sisteme/echipamente/ componente.
Potrivit companiei, toate obiectivele opririi planificate au fost realizate in conditii de siguranta pentru personalul centralei, public si mediul inconjurator, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavoda.
La ora, 11.30, website-ul Transelectrica arata ca
Nuclearelectrica realiza 14,79% din energia produsa in Romania.
Citeste si:
Profit net record pentru Hidroelectrica: 1,36 miliarde de lei
Pe primul loc, se situa Hidroelectrica (33,20%), urmata de termocentralele pe carbune (21,98%), centralele care ard hidrocarburi (20,68%), Nuclearelectrica, sursele fotovoltaice (6,83%), centralele eoliene (2,08%) si centralele pe biomasa (0,62%).