Recuperarea creantelor, mai profitabila decat traficul de droguri!
recuperare creanteasigurari
Iata ca, in Romania zilelor noastre, exista o afacere care nu doar ca merge brici indiferent de cine se afla la guvernare, dar se dovedeste mult mai profitabila chiar si decat traficul de droguri. Plus ca este una legala!
Pentru ca, daca la prima vedere cel putin, recuperarea creantelor pare o activitate anevoioasa, care implica multe riscuri de pierderi financiare si o marja de profit limitata, lucrurile nu stau nici pe departe asa. Ceea ce si explica poate de ce puzderie de "oameni din sistem" parasesc pe capete institutiile de forta si se implica in recuperarea creantelor, activitate in cadrul careia birourile executorilor judecatoresti s-au transformat pur si simplu in adevarate "fabrici de bani".
Dar pentru a intelege cel mai bine dimensiunile incredibile ale acestui fenomen, sa luam un exemplu concret. Unul din zecile de mii in urma carora oameni simpli s-au trezit cu conturile "devalizate", pensile sau lefurile "deturnate" si chiar cu locuintele in care isi duceau traiul vandute. Desi nu este la nivelul din alte tari, segmentul asigurarii locuintelor a crescut considerabil in ultima vreme.
Iar asiguratii care platesc cativa euro pe an se trezesc cu telefoane de la societatile de asigurare cu intrebari daca nu cumva, de exemplu, i-a inundat vreodata un vecin, oferindu-se sa plateasca eventualele reparatii. Oamenii se bucura si semneaza ca, da, au fost la un moment dat inundati. Si de aici se pune in miscare un mecanism diabolic. Astfel, pe rolul instantelor de judecata este si cazul unei pensionare pentru care o societate de asigurare a cerut daune initiale de 200 de lei.
Fara ca macar vreun reprezentant al societatii sa-i bata la usa sau sa-i faca vreun proces verbal. In instanta s-a mers "ca trenul" si firma de recuperari creante care preia zeci de mii de cazuri de la respectiva societate a cerut imediat executarea silita. Si astfel femeia, care in toata aceasta perioada se afla internata in spital, s-a trezit ca trebuie, de la 200 de lei, sa plateasca 1.800 de lei catre biroul executorilor judecatoresti la care a recurs firma de recuperare creante.
Totul sub pretextul cheltuielilor aferente, adica a hartiei care i-a fost trimisa prin posta! Deci, dintr-o data, profitul este de 900 la suta! Mai mult chiar, la incercarea de “mediere”, recuperatorii de creante au fost atat de "darnici" incat au instiintat-o ca saptamanal vor mai pune o taxa de penalizare de inca 1.000 de lei si a doua zi au si trimis adrese pentru "imobilizarea" apartamentului in care locuieste "infractoarea".
Si acesta este un caz fericit. Pentru ca deja se inregistreaza prea multe cazuri in care sunt "executati" pentru recuperarea unor creante minore de cateva sute de lei multe persoane decedate. Si ai caror descendenti s-au trezit ca nu pot intra legal in posesia mostenirilor pentru ca firmele de recuperare creante au cerut executarea silita a locuintelor unor persoane care au decedat si de ani buni de zile!