Antreprenorii au depus 10.000 de proiecte pentru a primi finantarea promisa de stat. Dupa prima etapa, de evaluare au mai ramas doar 8.500 de proiecte, urmand ca proiectele castigatoare sa primeasca finantarea.
Prima etapa a fost incheiata cu succes, antreprenorii au prins incredere in programul Start up Nation si au asteptat sa primeasca finantarea. Din pacate, programul a fost oprit si tinerii afaceristi nu au primit banii. Avand in continuare incredere in stat, unii antreprenori au ales sa faca credite bancare, mergand pe ideea ca isi vor primi banii si vor putea acoperi creditul.
La inceputul anului 2018, din 8.500 de proiecte castigatoare, doar 23 au fost finantate. Eroare sau fapt voit?! Oficialii IMM-urilor au motivat acest lucru printr-o incurcare de finantare. Cum este posibil sa se incurce finantarea pentru un program lansat cu surle si trambite? Explicatia este ca: aceasta finantare trebuia inclusa in bugetul de stat, prin rectificare bugetara. Acest lucru nu s-a intamplat si antreprenorii nu si-au primit banii.
In consecinta, unii antreprenori care nu mai au incredere in acest program au decis sa isi vanda afacerea pe internet, altii asteapta inca finantarea si altii se lupta zilnic cu statul si bancile de unde au luat credit.
A fost sau nu Start Up Nation o teapa data de stat? Asta vom vedea, pentru ca oficialii nu dau nici un raspuns logic.
Ultimele NOUTATI
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Partenerii nostri
Reintegrarea unui salariat, conform unei hotarari judecatoresti. Cand se inregistreaza in Revisal?
Inregistrarea video a salariatilor, in vederea pontajului - incalca sau nu legea GDPR?
Legea nr. 283/2024: stabilirea salariilor minime adecvate si noile OBLIGATII ale angajatorilor
Te-ar putea interesa si