De asemenea, in programul de guvernare al PNL este prevazuta si listarea pe piata de capital, in anul 2020, a unui pachet de actiuni al companiei Hidroelelectrica, detinuta de stat.
"Imbunatatirea performantei companiilor de stat prin aplicarea prevederilor Legii 111/2016 privind guvernanta corporativa, listarea pe piata de capital a unui pachet de actiuni la companiile unde statul este actionar (Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti), concentrarea investitiilor pentru realizarea proiectelor de infrastructura energetica (BRUA, gazoductul Iasi – Ungheni – Chisinau) si sprijinirea dezvoltarii 5G a sectorului de telecomunicatii”, se arata in document.
Totodata, Executivul Orban are in vedere si o serie de alte masuri, precum reducerea aparatului de stat prin restructurarea Guvernului, desecretizarea documentelor dosarelor MAI legate de dosarul incidentelor din 10 august, abrogarea recursului compensatoriu, dar si masuri fiscal-bugetare care sa incadreze economia in exigentele cerute de organismele europene. Un obiectiv important in acest sens este incadrarea in deficitul bugetar de 3% din PIB.
O importanta aparte este alocata in programul de guvernare al PNL si investitiilor. Aici, prioritare sunt investitiile in infrastructura rutiera. Astfel, PNL vrea declansarea lucrarilor la Autostrada Sibiu - Pitesti, la Centura Capitalei si drumul expres Pitesti - Craiova.
Ca masuri economice, Guvernul Orban are de gand sa elimine
supraacciza la carburanti si
Split TVA, sa abroge celebra
OUG 114, sa reduca numarul de pensionari anticipate si sa abroge suprataxarea contractelor de tip “part-time”. PNL promite si sa sustina un mediu de afaceri favorabil si predictibil, precum si unele procese pozitive pentru o crestere economica sustenabila.
Nu in ultimul rand, PNL a inclus in programul de guvernare si restructurarea ANAF, dar si pastrarea cotei unice de impozitare.