Piata de energie se liberalizeaza de la 1 ianuarie. Hidroelectrica scade pretul energiei active la consumatorul casnic de la 0,255 de lei/kWh, la 0,245 lei/kWh
liberalizare piata energiepreturi hidroelectricareduceri hidroelectricaenergie verde
Hidroelectrica are o noua oferta de energie pentru consumatorii casnici, valabila de la 1 ianuarie 2021, data de la care piata de energie electrica din Romania va fi liberalizata. Compania propune conditii mai avantajoase pentru furnizarea de energie electrica, traduse printr-o scadere a preturilor, odata cu liberalizarea pietei de energie.
Astfel, pentru energia activa livrata consumatorilor casnici incepand cu 1 ianuarie 2021, pretul se va reduce de la 0,255 de
lei/kWh, la 0,245 lei/kWh in primul semestru al anului viitor.
Potrivit celui mai mare producator de energie electrica din Romania, clientii au garantia ca preturile sunt fixe si beneficiaza in continuare de termene de plata relaxate 45 de zile de la emiterea facturii.
"Oferim energie verde, pe care o putem furniza in orice locatie din Romania, iar procesul de alegere a serviciilor Hidroelectrica este simplu si nu presupune intreruperi in alimentare. Mizam pe corectitudine in relatia cu clientii nostri, iar contractul pe care il punem pe masa nu are niciun fel de costuri aditionale sau clauze ascunse. In plus, comunicarea cu compania si transmiterea documentelor se poate face online”, a afirmat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.
Demersul companiei are loc ca urmare a strategiei sale de a-si creste numarul de clienti pe zona de furnizare odata cu liberalizarea completa a pietei de energie.
"Ne dorim sa aducem energie romaneasca in casele romanilor, de la producator, direct la consumator. Suntem racordati la realitatile momentului si asteptam cu interes deschiderea pietei de energie. Hidroelectrica a demonstrat ca este o companie competitiva si ca adevarata performanta se vede atunci cand exista piata concurentiala.
Avem sperante mari pentru anul 2021 si suntem convinsi ca eliminarea distorsiunilor arbitrare produse de OUG 114 va avea ca efect obtinerea unor preturi corecte la electricitate, precum si stimularea investitiilor in sector.
Atragerea de noi consumatori catre serviciile noastre de furnizare, este un obiectiv pe care ni-l asumam 100%: am infiintat deja un call center care este pregatit sa raspunda rapid solicitarilor clientilor, am intarim structurile suport si infrastructura IT, investim in continuare in digitalizare”, a mai spus Badea.
Hidroelectrica este cel mai mare producator roman de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National.
Compania are in exploatare un numar de 209 centrale hidroelectrice, cu o putere instalata totalizand 6.482 MW.
Planurile strategice ale companiei includ diversificarea portofoliului de productie catre zona energiei verzi si a serviciilor adiacente: infiintarea/achizitionarea de parcuri eoliene onshore si offshore, fotovoltaice, productie de hidrogen, dezvoltarea unei retele de statii de incarcare a automobilelor electrice etc.