In contextul discutiilor despre cresterea salariului minim pe economie, mediul de afaceri din Romania se confrunta cu o provocare majora. Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, a subliniat dificultatea actuala a sectorului de a sustine o noua crestere salariala.
Jianu si-a exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca o majorare a salariului minim in acest moment ar putea avea consecinte negative pentru mediul de afaceri. Intr-o intalnire a Consiliului National Tripartit va fi discutata posibila majorare, dar Jianu evidentiaza ca acest lucru ar putea fi mai viabil in a doua parte a anului viitor, dupa evaluarea si analiza atenta a evolutiei economiei si a activitatii.
El a insistat asupra importantei unor salarii decente pentru angajati, dar a evidentiat si impactul impozitarii muncii asupra acestora. Jianu a subliniat ca din doi lei platiti, unul ajunge la angajati si celalalt la stat, prin taxe si impozite, lucru care genereaza frustrare atat pentru angajatori, care suporta costurile mari pentru salarii, cat si pentru angajati, care primesc sume mai mici. Astfel, cresterea impozitarii fortei de munca nu avantajeaza in realitate pe nimeni si creeaza nemultumiri generalizate.
“Nu cred ca in acest moment cineva din mediul de afaceri mai poate suporta o noua crestere. Sigur ca putem discuta, poate la mijlocul anului viitor. Vedem cum se va desfasura economia si activitatea economica in perioada urmatoare. Inca o data, insa, intotdeauna am sustinut salarii decente pentru oameni", a transmis Florin Jianu recent.
"Avand aceasta impozitare foarte, foarte mare pe forta de de munca nu ajuta, de fapt, in realitate. Costurile sunt mari pentru salarii si ajung bani putini si la oameni si toata lumea e nemultumita. Si antreprenorul, ca plateste costurile acelea mari pentru salarii, si salariatul. Cel care beneficiaza, intotdeauna, este statul”, a continuat presedintele CNIPMMR.
Tinand cont de toate aceste aspecte, Jianu a subliniat necesitatea gasirii unui echilibru, unde mediul de afaceri sa poata determina statul sa devina mai profesionist, mai eficient si sa se concentreze pe rezultate concrete. Astfel, dialogul si colaborarea intre sectorul privat si stat devin esentiale pentru a gasi solutii care sa echilibreze nevoile angajatilor cu sustenabilitatea si competitivitatea mediului de afaceri.
Te-ar putea interesa si Zeci de mii de angajati din Romania planuiesc sa-si dea demisia in 2024. Toti cauta salarii mai mari
Sursa foto: manager.ro
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Teste rezolvate pentru examenul de titularizare - Consiliere psihopedagogica
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Ultimele NOUTATI
Sfaturile unui expert financiar pentru familiile din Romania: nu va bazati pe un singur venit care va intra in casa, e o mare greseala!
Cum sa platesti facturi mai mici la caldura in iarna lui 2024, daca ai centrala termica pe gaz: trucul instalatorilor
ZONE ECONOMICE SPECIALE IN INDIA: CATALIZATORI PENTRU CRESTEREA ECONOMICA SI COMPETITIVITATEA GLOBALA
Cutremur pe piata imobiliara din cel mai bogat oras al tarii. Apartamentele devin mai scumpe si mai greu de gasit!
In depozite bancare - acolo isi duc romanii economiile pe care reusesc sa le faca. Prezenta pe piata de capital, redusa
Partenerii nostri
TOP 10 noutati legislative de care trebuie sa tineti cont in 2025!
Cum scoatem din evidenta imobilizarile necorporale: Tratament fiscal-contabil si studii de caz
Colectarea creantelor fiscale: ANAF propune 23 de noi formulare si elimina 5
Ajutoare de urgenta de aproape 1,8 milioane de lei, aprobate de Guvern. Vezi cine beneficiaza
Pontaj electronic pentru salariati, fara riscuri GDPR: Cum te asiguri ca respecti legislatia