In contextul discutiilor despre cresterea salariului minim pe economie, mediul de afaceri din Romania se confrunta cu o provocare majora. Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, a subliniat dificultatea actuala a sectorului de a sustine o noua crestere salariala.
Jianu si-a exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca o majorare a salariului minim in acest moment ar putea avea consecinte negative pentru mediul de afaceri. Intr-o intalnire a Consiliului National Tripartit va fi discutata posibila majorare, dar Jianu evidentiaza ca acest lucru ar putea fi mai viabil in a doua parte a anului viitor, dupa evaluarea si analiza atenta a evolutiei economiei si a activitatii.
El a insistat asupra importantei unor salarii decente pentru angajati, dar a evidentiat si impactul impozitarii muncii asupra acestora. Jianu a subliniat ca din doi lei platiti, unul ajunge la angajati si celalalt la stat, prin taxe si impozite, lucru care genereaza frustrare atat pentru angajatori, care suporta costurile mari pentru salarii, cat si pentru angajati, care primesc sume mai mici. Astfel, cresterea impozitarii fortei de munca nu avantajeaza in realitate pe nimeni si creeaza nemultumiri generalizate.
“Nu cred ca in acest moment cineva din mediul de afaceri mai poate suporta o noua crestere. Sigur ca putem discuta, poate la mijlocul anului viitor. Vedem cum se va desfasura economia si activitatea economica in perioada urmatoare. Inca o data, insa, intotdeauna am sustinut salarii decente pentru oameni", a transmis Florin Jianu recent.
"Avand aceasta impozitare foarte, foarte mare pe forta de de munca nu ajuta, de fapt, in realitate. Costurile sunt mari pentru salarii si ajung bani putini si la oameni si toata lumea e nemultumita. Si antreprenorul, ca plateste costurile acelea mari pentru salarii, si salariatul. Cel care beneficiaza, intotdeauna, este statul”, a continuat presedintele CNIPMMR.
Tinand cont de toate aceste aspecte, Jianu a subliniat necesitatea gasirii unui echilibru, unde mediul de afaceri sa poata determina statul sa devina mai profesionist, mai eficient si sa se concentreze pe rezultate concrete. Astfel, dialogul si colaborarea intre sectorul privat si stat devin esentiale pentru a gasi solutii care sa echilibreze nevoile angajatilor cu sustenabilitatea si competitivitatea mediului de afaceri.
Te-ar putea interesa si Zeci de mii de angajati din Romania planuiesc sa-si dea demisia in 2024. Toti cauta salarii mai mari
Sursa foto: manager.ro
Ultimele NOUTATI
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
UniCredit si Alpha Bank isi unesc retelele de ATM: aceleasi comisioane pentru toti clientii
Cea mai rapida reteta de cozonaci! Ingredientele pentru 2 cozonaci mari si modul de pregatire pas cu pas
Masa de Paste, pe buget! Romanii sunt cu ochii dupa reduceri si au inceput sa aplice strategii de economisire. Tin de bani, ca sunt vremuri grele!
Top idei de afaceri care pot fi deschise in Romania cu 100.000 de euro
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
UniCredit si Alpha Bank isi unesc retelele de ATM: aceleasi comisioane pentru toti clientii
Cea mai rapida reteta de cozonaci! Ingredientele pentru 2 cozonaci mari si modul de pregatire pas cu pas