In contextul dezbaterilor privind starea finantelor publice din Romania si perspectivele fiscale ale tarii, o serie de discutii recente cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) au starnit interesul opiniei publice. In urma acestor discutii, premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, a oferit unele clarificari cu privire la posibilitatea impunerii unor noi taxe si impozite pentru a acoperi eventualele deficite bugetare.
In urma concluziilor prezentate de catre FMI, premierul Ciolacu a subliniat ca este convins ca nu va fi necesara instituirea unor noi taxe in Romania. Cu toate acestea, acest lucru vine cu o conditie importanta: Guvernul trebuie sa isi respecte promisiunile si sa continue procesul de reorganizare in ministere. Acest angajament pentru eficienta si gestionarea rationala a resurselor publice ar putea sa contribuie la mentinerea stabilitatii financiare a tarii.
„Am avut o discutie cu FMI, ne-am uitat si pe documentul pe care urma sa il prezinte. Eu am explicat programul pe termen scurt si lung. Sa nu confundam reforma fiscala cu masurile luate. Au fost bucurosi ca am pornit prin aceste masuri si am creat cadrul general pentru a crea reforme si, cu adevarat, trebuie sa fim atenti si pe acest sfarsit de an si anul viitor, astfel incat cheltuielile sa nu fie scapate de sub control, cum s-a mai intamplat. Eu zic ca, fiind mai mult solidari unii cu altii, vom depasi si acest moment. Daca ne tinem de planul pe care deja l-am pornit, nu crede ca vor trebui alte masuri”, a declarat recent pe aceasta tema premierul Marcel Ciolacu.
Mai mult decat atat, seful social-democratilor se declara extrem de optimist in ceea ce priveste viitorul economic al tarii noastre. “A trecut emotia razboiului, deja sunt foarte multe investitii straine directe, avem record in acest sens. Eu sunt ferm convins ca Romania va avea si de aceasta data a doua crestere economica din Europa, lucru care se va cimenta si mai bine macroeconomic”, a transmis el la mijlocul acestei saptamani.
Premierul Ciolacu a subliniat, de asemenea, importanta accelerarii procesului de digitalizare al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Digitalizarea este considerata un element-cheie pentru modernizarea sistemului fiscal si pentru imbunatatirea colectarii de taxe si impozite. Mai mult, premierul a mentionat ca pentru a implementa un sistem de impozitare progresiva in Romania, este necesara o baza solida de date fiscale si o infrastructura digitala adecvata.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si