Chiar daca nu am ajuns inca in topurile revistelor de business, cu totii am vrea sa stim care este secretul investitiilor de succes. Dar, cand vine vorba despre investitiile pe care le agreeaza cei bogati, nu exista prea multe variatii. Asadar, in ce isi investesc milionarii banii?
Iata cateva dintre lucrurile in care cei cu adevarat bogati isi investesc banii:
1. Echivalente de numerar
Multi milionari, poate chiar majoritatea, sunt cumpatati. Ei cheltuiesc pe necesitati si pe unele obiecte de lux, dar economisesc si se asteapta ca intreaga lor familie sa faca acelasi lucru. Unii dintre ei isi stabilesc un cont de urgenta inainte de a incepe sa investeasca. Milionarii isi fac calculele in mod diferit fata de multi dintre noi si, de cele mai multe ori, conturile bancare pe care le au sunt gestionate de un bancher privat sau de un consilier financiar.
Echivalentele de numerar, instrumente financiare care sunt aproape la fel de lichide ca si numerarul, sunt investitii populare pentru milionari. Exemple de echivalente de numerar sunt fondurile mutuale, titlurile de valoare sau obligatiunile de stat.
Unii milionari isi pastreaza numerarul in certificate de trezorerie pe care le reinvestesc in permanenta si pe care le lichideaza atunci cand au nevoie de numerar. Diferenta dintre valoarea nominala si pretul de vanzare reprezinta profitul.
Alti milionari au casete de valori pline de numerar in monede diferite. Aceste casete de valori sunt plasate in intreaga lume si fiecare moneda este pastrata intr-o tara in care se efectueaza tranzactii cu moneda respectiva.
2. Imobiliare
De mai bine de 200 de ani, investitia in imobiliare a fost cea mai populara investitie pentru milionari. In toti acesti ani, investitiile imobiliare au fost principala modalitate pe care au folosit-o pentru a-si face si a-si pastra averea. Milionarii investesc in imobiliare deoarece reprezint? investitii profitabile pe termen lung si relativ sigure, care ofera un venit pasiv.
De la cei care cumpara pentru prima data pana la cei care cauta o imbunatatire, proprietatile de lux sunt in atentia potentialilor cumparatori ce dispun de bani. Piata acestor proprietati de lux de vanzare a inregistrat o crestere a interesului de cumparare atat din partea celor bogati, cat si a clasei medii superioare. Piata de lux este, de obicei, independenta de dinamica generala. Cumparatorii cumpara case de lux pentru ca le doresc.
Pandemia a schimbat modul in care cumparatorii privesc domeniul investitiilor imobiliare. In ultimii doi ani, proprietatile imobiliare au devenit un refugiu si mai sigur, iar oamenii cu venituri peste medie au acordat si mai multa importanta avantajului de a avea o locuinta luxoasa, in care sa petreaca zile intregi.
Asadar, cei ce investesc in imobiliare cauta acum proprietati de lux de vanzare in zone linistite si care dispun de mult teren.
3. Actiuni si fonduri de actiuni
Unii milionari se bazeaza pe simplitate. Ei investesc in fonduri de actiuni care platesc dividende. Le place venitul pasiv din titlurile de capital, la fel cum le place venitul locativ pasiv pe care il ofera proprietatile imobiliare. Pur si simplu, nu vor sa isi foloseasca timpul pentru a gestiona investitiile.
Investitorii ultrabogati pot detine o participatie de control in una sau mai multe companii importante. Dar multi milionari detin un portofoliu format din doar cateva titluri de capital. Unii dintre ei pot detine fonduri indexate, deoarece acestea obtin randamente decente si nu trebuie sa petreaca timp gestionandu-le.
Milionarilor le plac, de asemenea, actiunile care platesc dividende pentru venitul pasiv pe care il ofera. Bineinteles, ei sunt interesati si de aprecierea capitalului, dar, pentru unii, aceasta este o preocupare mai putin importanta decat generarea unui venit curent.
4. Fonduri de capital privat si fonduri speculative
Cu exceptia cazului in care esti multimilionar, nu poti participa la un fond de hedging sau sa cumperi un fond de private equity. Capitalul public este bine cunoscut, deoarece actiunile sale se tranzactioneaza pe bursele de valori. Unul dintre avantajele sale este lichiditatea.
Poti lichida cu usurinta participatiile publice sau actiunile. Fondurile de capital privat, pe de alta parte, isi obtin in general investitiile de la organizatii mari, cum ar fi universitati sau fonduri de pensii. Investitorii fondurilor de capital privat trebuie sa fie investitori acreditati, cu o anumita valoare neta.
Investitorii acreditati pot fi atat persoane fizice, cat si organizatii, dar acestia sunt definiti prin reglementari. In alte domenii, fondurile de capital privat nu trebuie sa se conformeze la fel de multor reglementari precum cele cu capital public. Multi dintre cei foarte bogati, daca sunt investitori acreditati, investesc in capital privat.
Fondurile speculative nu sunt acelasi lucru cu fondurile de capital privat. Fondurile de hedging utilizeaza fonduri comune si urmaresc mai multe strategii pentru a obtine randamente supradimensionate pentru investitorii lor. Fondurile de hedging investesc in ceea ce cred managerii de fonduri ca va aduce cele mai mari profituri posibile pe termen scurt.
5. Bunuri de lux
Produse precum aurul, argintul ori drepturile minerale sunt, de asemenea, depozite de valoare pentru milionari. Mare parte dintre acestea necesita depozitare si au un nivel de complexitate cu care multi pur si simplu nu vor sa se ocupe.
Unii milionari isi pastreaza o parte din bani in investitii alternative, cum ar fi active tangibile precum arta, instrumentele muzicale scumpe sau cartile rare. De asemenea, exista milionari care au investitii in drepturi de proprietate intelectuala, cum ar fi drepturile asupra melodiilor sau filmelor. Acestea pot fi investitii foarte profitabile.
6. Criptomonede
Pentru a incerca sa faci avere in criptomonede, trebuie sa fii dispus sa iti asumi un anumit risc, iar multi milionari nu au apetit pentru asa ceva. Unii dintre milionari au investit o mica parte din avere intr-una dintre diferitele criptomonede.
De asemenea, multi oameni au devenit milionari in acest fel, insa unii au si pierdut bani, asadar, investitia in criptomonede nu este inca una sigura. Cu toate acestea, din ce in ce mai mult, criptomonedele devin acceptate ca o investitie legitima careia merita sa-i acorzi atentie in perioada urmatoare.
Asadar, putem invata multe observand modul in care cei bogati isi gestioneaza banii si cum se protejeaza de inflatie, deoarece aceasta este o preocupare pentru fiecare investitor. Multi dintre ei cauta sa reduca riscul investitiilor, asa ca prefera portofolii diversificate. Un portofoliu diversificat de investitii va contribui la cresterea finantelor si la bunastarea investitorului.
Sursa foto: shutterstock.com
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si