Marea Britanie ar putea percepe o taxa de 1000 de lire pentru fiecare lucrator strain
lucratori strainimare britanietaxaimigranti ue
Companiile britanice care angajeaza lucratori din Uniunea Europeana ar putea fi obligate la plata unei taxe anuale de 1000 de lire pentru fiecare angajat strain. Propunerea a fost facut de ministrul britanic responsabil de imigratie, Robert Goodwill.
Goodwill este de parere ca o astfel de masura “ar fi in avantajul angajatilor britanici, care se simt neglijati”, in favoarea imigrantilor, relateaza BBC.
Oficialul britanic a vorbit despre posibilitatea de a lua in in considerare o limita generala a numarului de imigranti din UE acceptati anual in Marea Britanie, dupa modelul deja functional pentru muncitorii care vin din afara Europei.
„In aprilie anul acesta vom introduce o taxa pentru muncitorii calificati veniti in Marea Britanie din afara UE. Daca cineva vrea sa aduca in tara un programator indian pe un contract de patru ani, pe langa taxele de viza existente va trebui sa achite ÅŸi o taxa de 1.000 de lire pe an. Adica, pentru un contract pe patru ani acel angajator trebuie sa plateasca 4.000 de lire. O masura similara ar putea fi aplicata ÅŸi muncitorilor din UE“, a mai spus Goodwill.
Pentru actuala guvernare britanica, reducerea numarului de imigranti este o prioritate. Echipa Theresei May s-a angajat sa reduca migratia la mai putin de 100 000 de persoane, insa, pana in present nu a reusit sa obtina aceste cifre, statisticile aratand in continuare un flux de peste 300 000 de imigranti in ultimele 18 luni.
Angajatorii britanici nu si-au aratat entuziasmul vis-à-vis de recentele propuneri. Acestia si-au manifestat ingrijorarea cu privire la problemele pe care le va intampina in recrutarea personalului necesar daca noile restrictii sunt prea dure.
Recordul a fost stabilit in luna iunie, cand s-a inregistrat un numar de 284 000 de cetateni UE care si-au mutat in Marea Britanie.
In ceea ce priveste cetatenii romani, datale oficiale arata ca in Marea Britanie lucreaza legal circa 110.000 de romani.