In plina criza, acesti romani primesc cate 500.000 de euro gratis, de la stat: cine e pe lista, care sunt conditiile
ministerul agriculturiipetre daeagranturi
In plina criza economica, unii romani pot spune ca au dat lovitura. Vor primi pana la 500.000 de euro de la stat, ca sa poata depasi momentele dificile si sa isi poata desfasura in continuare activitatea.
Este vorba despre operatorii din industria de fabricare a produselor de morarit, a uleiurilor si grasimilor, a produselor lactate si a preparatelor pentru hrana animalelor de ferma.
Guvernul anunta ca lanseaza granturi consistente pentru acestia, un singur beneficiar putand sa acceseze pana la 500.000 de euro de la stat.
”Sprijinul destinat productiei romanesti, de maximum 500.000 euro per intreprindere, pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor, fabricarea uleiurilor, a produselor lactate si a preparatelor pentru hrana animalelor de ferma este parte a raspunsului guvernamental la dificultatile inregistrate de procesatorii din industria alimentara, ca urmare a declansarii razboiului din Ucraina.
Alocam o suma totala de 200 milioane de euro sub forma de granturi, pentru a compensa partial cresterea costurilor suportate legate de constituirea stocurilor de materie prima si a costurilor legate de transport, depozitare si procesare”, a declarat ministrul Petre Daea.
Lista beneficiarilor
Conform informarii oficiale, beneficiaza de acest sprijin operatorii economici care desfasoara activitati incadrate in urmatoarele clase de clasificare:
-
Cod CAEN 1061 - Fabricarea produselor de morarit
-
Cod CAEN 1041 - Fabricarea uleiurilor si grasimilor
-
Cod CAEN 1051 - Fabricarea produselor lactate si a branzeturilor
-
Cod CAEN 1091 - Fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de ferma.
"Grantul financiar reprezinta suma maxima care se acorda per operator pentru asigurarea unor cantitati minime de faina de grau, malai, ulei de floarea soarelui, lapte consum si produse lactate si furaje combinate pentru hrana animalelor.
Grantul financiar maxim care se acorda per beneficiar este de 500.000 euro, conditionat de constituirea unor stocuri materie prima pentru procesare, astfel: 14.280 tone de grau, sau 14.280 tone porumb, sau 9.615 tone de floarea-soarelui, sau 10.000 tone lapte crud materie prima, sau pentru obtinerea de furaje combinate 15.600 tone constituite din grau si/sau orz si/sau porumb si/sau soia si /sau rapita", informeaza autoritatile.
Conform guvernantilor, in cazul in care stocurile constituite sunt mai mici decat cele prevazute, nivelul grantului financiar se diminueaza procentual, in mod corespunzator. De altfel, ne mai explica tot acestia, daca stocurile constituite de beneficiar sunt mai mari decat cele prevazute, se acorda nivelul maxim al grantului financiar.
Foto: pixabay.com