Hotelierii, dezamagiti de gradul de rezervare pentru minivacanta de Paste
minivacanta pastepaste 2024
Tristete mare in zona hoteliera, managerii unitatilor de cazare din statiunile turistice sunt dezamagiti cand se uita pe rezervari.
Hotelierii de la noi s-ar fi asteptat la un volum mai mare de rezervari in aceasta perioada, fapt ce nu s-a intamplat.
Se pare ca problemele financiare ale romanilor isi spun cuvantul si se reflecta in intentia acestora de a nu mai pleca de acasa de Paste, desi se bucura de cateva
zile libere bune. Din cauza bugetului restrans, multi prefera sa isi petreaca sarbatorile pascale acasa, cu mai putine cheltuieli.
Angajatii din sectorul public sunt cei mai fericiti de aceste sarbatori pascale, in conditiile in care vor avea o minivacanta de 6 zile, dupa ce Guvernul a facut anuntul ca ziua de 2 Mai va fi libera, creand astfel o punte intre celebrarea muncii si Vinerea Mare, ce va cadea pe 3 Mai.
Aceasta perioada prelungita de relaxare pare a fi primita cu entuziasm, insa, dupa cum spuneam, rezervarile in zonele turistice nu corespund cu asteptarile antreprenorilor.
Hotelierii, nemultumiti de numarul mic de turisti care si-au facut rezevari
Potrivit declaratiilor facute de Laura Patru, manager de marketing la Bacolux Hotels, gradul de ocupare in locatiile lor este semnificativ mai scazut fata de anul precedent, mai ales in timpul sarbatorilor pascale. "
Rezervarile pentru minivacanta de Paste in acest moment nu se ridica la acelasi nivel ca in anul precedent. Insa, tendinta din ultimii ani de a rezerva pe ultima suta de metri poate inclina si de aceasta data balanta”, a declarat Patru, conform
Mediafax.
In zonele turistice binecunoscute precum Bucovina si Vatra Dornei, situatia nu este mai buna. La hotelul Dukat din Bucovina, rezervarile pentru perioada Pastelui sunt la doar 50% din capacitate. Proprietarul Bogdan Apetri de la Kaban Boutique Hotel din Vatra Dornei explica ca statiunea se confrunta cu o lipsa de atractie pentru turisti, fiind destul de departe de manastiri, care sunt punctele de interes principale pentru vizitatori.
Totusi, in ciuda acestor perspective sumbre, exista si locatii care inregistreaza un grad de ocupare satisfacator. Hotelurile ANA din Poiana Brasov, de exemplu, au raportat o ocupare de 65% si se asteapta sa creasca in continuare.
Foto: freepik.com