Gata cu pacanelele. Guvernul pune tunurile cu taxe grele pe industria jocurilor de noroc
pacanelejocuri de noroc
Una dintre cele mai profitabile industrii ale momentului e reprezentata de cea a jocurilor de noroc.
Aproape ca nu e cartier din marile si micile orase ale tarii unde sa nu vei cateva sali de jocuri de noroc, adesea insirate una dupa alta, semn ca romanul nostru isi duce viata ghidat de iluzia imbogatirii peste noapte.
Intr-o tara saraca economic si intelectual, banii facuti usor, fara efort, reprezinta un ideal social.
Doar ca mirajul acesta ii arunca pe multi in ghearele unor dependente de care cu greu se mai pot desprinde, dar si cu pretul unor pierderi adesea de nerecuperat, in plan financiar, familial si emotional.
Ca sa puna capat acestui flagel, Guvernul intervine in forta in industrie. Se discuta acum un proiect de OUG care ar putea reglementa mai dur aceasta piata in plina expansiune.
”Reforma jocurilor de noroc – un imperativ. Vorbim despre o industrie cu o forta economica uriasa, care are nevoie de un regim juridic si fiscal mai riguros, care sa asigure un climat de legalitate, stabil, concurential si predictibil. Ministerul Finantelor a publicat un OUG care urmeaza sa fie aprobat de Guvernul Romaniei, prin care sa ne asiguram ca resursele provenite din jocurile de noroc sunt gestionate corect”, a scris, miercuri seara, pe Facebook, ministrul Finantelor.
Taxe si impozite mai dure pentru jocurile de noroc
”Mai mult, toti operatorii vor fi obligati sa aiba sediul fiscal in Romania si sa plateasca aici taxe si impozite. Mai departe, nu putem sa nu vorbim despre faptul ca in spatele cifrelor se afla povestile reale ale oamenilor. Din pacate, multe dintre acestea sunt povesti despre suferinta, despre sperante pierdute si familii destramate.
Trebuie sa ne amintim ca, inainte de toate, suntem responsabili pentru binele fiecarui cetatean. Tocmai de aceea, reforma trebuie sa insemne sa ne asiguram ca veniturile colectate in interesul nostru colectiv, nu in beneficiul unor indivizi sau grupuri privilegiate”, a mai transmis ministrul.
”Tot pentru protejarea persoanelor aflate in situatii de risc, vom interzice comercializarea alcoolului in salile de jocuri de noroc. Prin reforma, putem institui programe eficiente pentru tratament si preventie a dependentei de jocurile de noroc, pentru a oferi o mana de ajutor celor care lupta sa se elibereze din capcana acestui viciu”, a mai punctat oficialul.
Foto: freepik.com