FNGCIMM a prelucrat toate Cererile de inscriere in programul IMM INVEST ROMANIA, inregistrate pana pe 4 mai 2020
imm investpreluare cereri immprelucrare imm investprogramul imm investinscriere imm invest
FNGCIMM a a anuntat ca a prelucrat toate Cererile de inscriere in programul IMM INVEST ROMANIA, inregistrate pana pe 4 mai 2020. In mini-vacanta de 1 Mai, echipa FNGCIMM a procesat toate cererile inscrise in programul IMM Invest pana la data de 3 mai 2020.
Astfel, au fost analizate 47.896 cereri formulate de 37.089 de IMM-uri inregistrate in aplicatia www.imminvest.ro, iar 20.139 de solicitari au fost transmise catre cele 22 de banci partenere, pentru a fi analizate in vederea obtinerii acordului de finantare.
Potrivit FNGCIMM, au fost primite mii de mesaje de la IMM–uri care au solicitat suportul echipei de consiliere pentru a afla modalitatea de accesare a programului si s-au cerut clarificari sau sprijin in depasirea unor dificultati aparute in procesul de inscriere.
Fondul de Garantare s-a straduit sa raspunda in timpul cel mai scurt si sa ofere servicii de consiliere si asistenta permanenta.
Activitatea extrem de intensa si sustinuta din ultimele sase zile, a permis respectarea promisiunii ca, in termen de maxim 72 de ore, sa fie realizata analiza de eligibilitate a oricarei solicitari.
Dintre cele 53.190 de cereri introduse in aplicatie de la demararea programului IMM INVEST ROMANIA, au fost analizate 47.896 (reprezentand 90% din total cereri), formulate de 37.089 IMM-uri inregistrate in aplicatia www.imminvest.ro.
Totodata, 20.139 de solicitari au fost transmise catre banci (43,56%), pentru aproximativ 26.000 de cereri au fost necesare clarificari, iar 49 de solicitari au fost respinse, motivul fiind ca nu indeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului.
De asemenea, 4.519 de cereri (8,7%) urmeaza sa fie luate in analiza.
Reamintim ca aplicatia programului IMM INVEST ROMANIA va ramane deschisa pana 31 decembrie 2020, avand un plafon alocat de 15 miliarde de lei.
"Proiectele finantate prin cea mai ampla si complexa schema de creditare, garantare si ajutor de stat destinata IMM-urilor implementata vreodata in Romania, fie din fonduri guvernamentale sau europene, va genera un efect semnificativ in economie prin infuzia imediata de lichiditate in ecosistemul de afaceri si - foarte important - va consolida relatia de parteneriat intre antreprenori - FNGCIMM si finantatori, iar creditarea garantata va deveni, speram, o modalitate fireasca de dezvoltare a companiilor in mediul de afaceri romanesc", a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM.