Conducerea ANAF anunta noi controale pentru romani, persoanele vizate de aceasta data fiind cele care activeaza in industria de videochat. Vorbim despre un domeniu care a atras in ultimii ani un numar urias de angajati, statisticile facand referire la peste o suta de mii de persoane care lucreaza ca modele pentru videochat in studiouri profesioniste sau pe cont propriu, de acasa. Totodata, se vorbeste despre existenta a peste cinci mii de studiouri de videochat. In aceste conditii, piata videochatului din Romania era estimata in urma cu un an la peste 300 de milioane de euro.
Avertismentul catre studiourile de videochat si catre modelele care activeaza in aceasta industrie a fost lansat in urma cu cateva zile chiar de Lucian Heius, seful ANAF. Heius a vorbit in cadrul unei emisiuni televizate despre planurile pe care le are institutia pe care o conduce in urmatoarea perioada. Potrivit spuselor lui, in mijlocul verii, in lunile iulie si august, 140 de mari contribuabili vor primi controlul celor de la ANAF, printre acestia numarandu-se si o serie intreaga de studiouri de videochat. Lucian Heius a tinut sa precizeze totusi ca videochatul este pentru moment un domeniu care nu se fiscalizeaza in tara noastra.
Seful ANAF a mai tinut sa precizeze ca are planuri mari in perioada urmatoare, “neavand nicio retinere” sa mearga in control peste marii contribuabili. Mai mult decat atat, pentru a putea mari numarul controalelor, va trimite inspectori suplimentari catre Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, directie care in prezent sufera din cauza numarului limitat de inspectori pe care ii are la dispozitie.
Atentia lui Lucian Heius si a institutiei pe care o conduce este directionata in acest moment si catre industria de videochat din Romania, seful ANAF sustinand ca in acest domeniu “sunt sume imense care se fac si nu prea se fiscalizeaza”.
Lucian Heius a pus tunurile si pe romanii care au decis sa isi tina economiile in criptomonede, sperand astfel ca vor evita in acest fel sa mai plateasca impozite pe veniturile obtinute. Seful ANAF sustine insa ca persoanele cu economii tinute in monede virtuale au fost chiar primele ce au fost identificate, ele reprezentand pentru moment unele dintre tintele principale ale ANAF.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!