Conducerea ANAF anunta noi controale pentru romani, persoanele vizate de aceasta data fiind cele care activeaza in industria de videochat. Vorbim despre un domeniu care a atras in ultimii ani un numar urias de angajati, statisticile facand referire la peste o suta de mii de persoane care lucreaza ca modele pentru videochat in studiouri profesioniste sau pe cont propriu, de acasa. Totodata, se vorbeste despre existenta a peste cinci mii de studiouri de videochat. In aceste conditii, piata videochatului din Romania era estimata in urma cu un an la peste 300 de milioane de euro.
Avertismentul catre studiourile de videochat si catre modelele care activeaza in aceasta industrie a fost lansat in urma cu cateva zile chiar de Lucian Heius, seful ANAF. Heius a vorbit in cadrul unei emisiuni televizate despre planurile pe care le are institutia pe care o conduce in urmatoarea perioada. Potrivit spuselor lui, in mijlocul verii, in lunile iulie si august, 140 de mari contribuabili vor primi controlul celor de la ANAF, printre acestia numarandu-se si o serie intreaga de studiouri de videochat. Lucian Heius a tinut sa precizeze totusi ca videochatul este pentru moment un domeniu care nu se fiscalizeaza in tara noastra.
Seful ANAF a mai tinut sa precizeze ca are planuri mari in perioada urmatoare, “neavand nicio retinere” sa mearga in control peste marii contribuabili. Mai mult decat atat, pentru a putea mari numarul controalelor, va trimite inspectori suplimentari catre Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, directie care in prezent sufera din cauza numarului limitat de inspectori pe care ii are la dispozitie.
Atentia lui Lucian Heius si a institutiei pe care o conduce este directionata in acest moment si catre industria de videochat din Romania, seful ANAF sustinand ca in acest domeniu “sunt sume imense care se fac si nu prea se fiscalizeaza”.
Lucian Heius a pus tunurile si pe romanii care au decis sa isi tina economiile in criptomonede, sperand astfel ca vor evita in acest fel sa mai plateasca impozite pe veniturile obtinute. Seful ANAF sustine insa ca persoanele cu economii tinute in monede virtuale au fost chiar primele ce au fost identificate, ele reprezentand pentru moment unele dintre tintele principale ale ANAF.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si