Dispar MII de CRIPTOMONEDE. Iluzia banilor virtuali se prabuseste. Explicatia: sistemul a ajuns la saturatie, se face curatenie
criptomonedemonede digitaleblockchain
In cadrul discutiilor de la Forumul Economic Mondial de la Davos, de saptamana trecuta, una dintre discutiile principale s-a canalizat pe piata cripto, la o intensitate nemaivazuta pana acum. Din nefericire pentru investitori, concluzia discutiilor suna astfel: piata cripto e suprasaturata, avem prea multe monede digitale in lume, mii dintre acestea urmeaza sa se prabuseasca.
Practic, exista riscul ca peste noapte investitorii in bani digitali sa se trezeasca ca si-au pierdut capitalul.
Mii de firme din zona de blockchain, tehnologia de baza pe care sunt contruite cele mai multe dintre
criptomonede, anunta iminenta prabusire a mii de criptomonede, transmite CNBC.
In prezent, exista peste 19.000 de criptomonede si zeci de platforme blockchain in intreaga lume. Ar fi prea mult!
Multi dintre directorii din industrie considera ca starea actuala a pietei este nesustenabila.
Brad Garlinghouse, CEO al companiei transfrontaliere de blockchain Ripple, a prezis ca ar putea ramane doar "zeci" de criptomonede in viitor. El a spus ca exista aproximativ 180 de monede fiduciare in lumea reala si ca nu este nevoie de atatea criptomonede.
Ce traim acum pe piata cripto e similar cu prima era a internetului. Multe escrocherii!
La randul sau, Betrand Perez, CEO al Web3 Foundation, a comparat starea actuala a pietei cu prima ere a internetului si a spus ca au existat o multime de "escrocherii” si multe "nu aduceau nicio valoare".
Prabusirea recenta a asa-numitei monede algoritmice stabile terraUSD pare sa fi dat startul marelui colaps. "Unul dintre efectele a ceea ce am vazut saptamana trecuta cu problema Terra este ca suntem in stadiul in care practic exista prea multe blockchainuri, prea multe monede. Asta deruteaza utilizatorii si aduce si anumite riscuri pentru utilizatori", a declarat Bertrand Perez, CEO al Fundatiei Web3, pentru CNBC, la Forumul Economic Mondial din Davos, Elvetia, saptamana trecuta.
Corectiile din piata sunt vazute insa cu ochi buni. E un "rau" necesar, e o conditie naturala care "curata" sistemul, cred unii specialisti!
"[Piata], in opinia mea personala, a devenit poate putin irationala, sau poate putin nesabuita intr-o anumita masura. Si cand vin astfel de vremuri, in mod normal este necesara o corectie si, la sfarsitul zilei, este sanatoasa", a spus Mihailo Bjelic, CEO Polygon.
Amintim ca, inainte de Forumul de la Davos, presedintele Bancii Centrale Europene, Christine Lagarde , a spus ca crede ca criptomonedele "nu valoreaza nimic".
Foto: pixabay