De ce nu te suna angajatorul dupa ce-i trimiti CV-ul? 5 GRESELI pe care le faci
recactare cvcv de succescursuri it
Primul pas pentru a-ti gasi jobul visurilor tale este conceperea CV-ului. Insa, desi ai urmat toate sfaturile cunoscutilor care au ajuns sa lucreze unde si-au dorit si sa castige mult mai bine decat tine, desi ai citit si te-ai documentat si crezi ca ti-ai facut un CV solid, companiile la care l-ai depus intarzie sa te sune.
De ce se intampla
asta? Poate ai dat prea multe informatii despre tine. Poate ai spus prea putin.
Cert este ca un recrutor are intre 10 si 30 de secunde pentru ca, din maldarul de CV-uri, sa-si lase atentia atrasa de rezumatul vietii tale profesionale.
Iata, potrivit eJobs, primele 5 motive din cauza carora CV-ul tau poate ajunge la cosul de gunoi:
1. Nu este adecvat pentru job pe care ti-l doresti
Oricine poate concepe un CV generalist si exact asta nu-l va scoate in evidenta. CV-urile sunt facute la modul general. Pentru ca al tau sa iasa din multime, adapteaza-l cu mici personalizari pentru fiecare companie in parte.
2. Nu este bine structurat
Tine minte ca angajatorul are putin timp la dispozitie, iar cei care aplica pentru un job sunt foarte multi. Prin urmare, trebuie sa ai un CV foarte bine structurat, care sa fie usor de parcurs. Fa un plan despre cum ar trebuie sa fie structura generala a CV-ului si aspectul sau. Daca nu, CV-ul tau va lasa impresia ca a fost intocmit de un amator si va transmite un mesaj nepotrivit recrutorului.
3. Are greseli gramaticale
CV-ul tau este cartea ta de vizita. Daca vei face greseli de scriere, concluzia recrutorului va fi usor de tras: daca nici macar in CV, foaia de hartie de care depinde angajarea sa, nu scrie si nu se exprima corect, atunci am de-a face cu o persoana delasatoare, putin riguroasa si precisa sau care si-a luat diplomele degeaba.
Asadar, verifica-ti CV-ul de mai multe ori si, dupa aceea, trimite-l unui prieten care il va putea analiza si-ti va oferi cateva critici constructive. O modalitate excelenta de a-ti verifica CV-ul este sa te asezi si sa-l citesti cu voce tare. Aceasta metoda iti va semnaliza orice sectiune care ar putea fi prea lunga sau ar putea avea nevoie de mai multe semne de punctuatie.
4. Are pauze prea lungi in activitatea ta profesionala
Sa zicem ca, din varii motive, nu ai lucrat un an sau doi. Acesta este un interval de timp peste care recrutorii pot trece, dar, daca pauza ta de activitate a fost mai lunga, vor ezita sa ia in considerare candidatura ta. Pauza indelungata iti poate afecta credibilitatea, si este un semnal de alarma, mai ales daca ai pregatire intr-un domeniu care evolueaza rapid si in care o pauza prea lunga insemna ca nu mai esti familiarizat cu ultimele tendinte.
5. Nu ai pregatire sau macar cursuri pentru domeniul in care vrei sa lucrezi