Dan Robinson este noul presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei
sef berarii romanieiasociatie berari romaniadan robinsonheineken romania
Membrii Asociatiei Berarii Romaniei l-au ales in functia de presedinte pe Dan Robinson, Managing Director Heineken Romania. Incepand cu 1 ianuarie 2020, Dan Robinson a preluat aceasta pozitie de la Lucian Ghinea, director general Bergenbier SA, parte a grupului Molson Coors, care a reprezentat Asociatia in aceeasi calitate in anii 2018 si 2019.
"Suntem mandri ca Heineken Romania este unul dintre fondatorii Asociatiei Berarii Romaniei si este o onoare pentru mine sa preiau rolul de Presedinte al Asociatiei.
Pe langa contributia semnificativa pe care sectorul berii il are asupra economiei, ne bucuram sa fim prezenti in viata consumatorilor romani. Astept cu nerabdare sa colaboram cu toti partenerii nostri pentru a consolida impactul pozitiv al berii in Romania", a declarat Dan Robinson.
Dan Robinson este Managing Director Heineken Romania din octombrie 2018. El s-a alaturat Grupului Heineken in 2005 si, de atunci, a ocupat mai multe functii manageriale pe pietele din Marea Britanie si Olanda.
Anterior numirii din Romania, a detinut pozitia de Managing Director Europe Export and Global Duty Free la HEINEKEN Amsterdam.
De peste 15 ani, Asociatia Berarii Romaniei reprezinta vocea comuna a industriei locale de bere.
Obiectivele sale sunt sa sprijine dezvoltarea unui sector durabil, sa promoveze un mediu competitional transparent, sa asigure un tratament egal si corect in fata institutiilor de reglementare si sa educe consumatorii de bere cu privire la beneficiile si consumul responsabil de bere.
Incepand din 2008, Asociatia Berarii Romaniei a devenit parte a marii familii a producatorilor de bere europeni, reprezentati prin organizatia Berarii Europei, fondata in 1958, la Bruxelles.
Membrii sai actuali sunt importanti producatori de bere din Romania: Bergenbier SA, Heineken Romania SA, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries si Martens, alaturi de microberaria Clinica de Bere.
Impreuna, cei sase producatori furnizeaza 85% din cantitatea de bere consumata in Romania. Totodata, din Asociatie fac parte si reprezentanti ai producatorilor de materii prime: Soufflet Malt Romania si Asociatia Producatorilor de hamei din Romania.
Industria berii pune un accent deosebit pe managementul sustenabilitatii, in sensul eficientizarii consumului de apa si de energie in productia de bere sau in reducerea amprentei de CO2.
De asemenea, este sectorul economiei cu cea mai mare pondere de ambalaje reutilizabile puse in circulatie voluntar.
Consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 85 litri, 97% din productie locala; 70% din ingrediente provin din agricultura Romaniei.