Cuptoarele profesionale performante pot dispune de panou de comanda digital, usurand munca bucatarului chef sau a altor utilizatori. De asemena faciliteaza creativitatea personalului in bucatarii si permit gatirea cu uniformitate perfecta in interiorul produsului prin distribuirea omogena a temperaturii corespunzatoare alimetelor preparate.
In functie de domeniul de utilizare exista urmatoarele variante:
Pentru o mai buna intelegere a avantajelor, va prezentam mai jos cateva tipuri de cuptoare profesionale moderne.
CUPTOARE PROFESIONALE DE TIP GRATAR CU CARBUNI - MOVILFRIT
Imbina avantajele cuptoarelor gastronomice cu gratarele traditionale, permitand gatirea de meniuri delicioase, in timp redus si cu consum mic de energie.
In functie de capacitate (70kg, 90kg, 120kg) ele pot fi cu suport sau fara suport. Interiorul acestor cuptoare este construit din fonta, fiind foarte bine izolat pentru a reduce pierderile de caldura. Dispun de sertar pentru cenusa, de termometru, usa cu geam, sistem de colectare a grasimii si de protectie anti incendiu. Combustibilul utilizat este orice tip de carbune.
CUPTOARE PROFESIONALE RATIONAL
Este numit de catre specialisti cuptorul „cu simturi” intrucat sesizeaza conditiile efective de coacere din incinta de gatire, calculeaza gradul de coacere, recunoaste si inregstreaza marimea, cantitatea si starea alimentelor. Astfel, prin acest soft integrat calculeaza si determina modul oportun de gatire si gradul de rumenire. Cuptorul Rational memoreaza retetele preferate si reuseste sa indeplineasca obiceiurile de gatire ale fiecarui Chef.
Cuptoarele Rational au functii de prajire, coacere, gratar si gatire la abur, inabusire, oparire. Alimentele ce pot fi gatite acopera gama complexa si pot fi peste, carne, legume, patiserie, deserturi.
Cantitatea gatita poate fi de la 30, pana la mii de portii, dupa tipul de alimentatie publica in care este utilizat si anume restaurant, unitate catering, fast food, cantine, etc...
CUPTOARE GASTRONOMICE KUEPPERSBUSCH (Germania)
Sunt dotate cu panouri de comanda touch screen, dand posibilitatea setarii tipului de coacere pt fiecare nivel. Detin sistem de spalare automata Turbo Drive si sonda multi-punct de temperatura. Cuptorul dispune de 170 de programe pre-setate, de sistem automat de diagnostic si poate memora pana la 500 programe gandite de utilizator, avand fiecare 15 faze de coacere, in 11 regimuri de gatire.
Ele detin port USB, asigura actualizarea rapida a programelor , precum si transferul programelor, fara greseala, in locatii multiple .
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212